Condamnat pentru că a dat mită ca să-şi salveze usturoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a încercat să mituiască un poliţist de frontieră. În schimbul banilor omul legii ar fi trebuit să-l lase să plece  cu un transport de usturoi pentru care nu ar fi avut acte justificative.

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 18 mai, să admită apelul procurorilor şi să-l  condamne pe Mihai Chelaru (50 de ani) la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. De asemenea, judecători au dispus confiscarea sumei de 2.000 de lei.  Bărbatul poate face recurs.

În noiembrie 2011, Tribunalul Iaşi l-a achitat pe Mihai Chelaru în acest caz pentru că faptei îi lipsea unul din elementele constitutive ale unei infracţiuni, dar procurorii au făcut apel.

Iaşi: Cum acţionau contrabandiştii de usturoi: luau legumele fără acte şi le vindeau în supermarket

Procurorii arată în actul de acuzare că pe 4 noiembrie 2010, Mihai Chelaru a fost chemat de şoferul unui camion, oprit pe Europeană, şi care era încărcat cu cinci tone de usturoi, să aducă actele care dovedeau provenienţa mărfii. Pentru că oamenii legii aveau suspiciuni cu privire la autenticitatea actelor prezentate de acesta, i-au ivitat pe cei implicaţi la sediul Inspectoratului de Frontieră Iaşi.

Pe drum, mai arată anchetatorii, Chelaru i-ar fi propus unui poliţist de frontieră să-l lase să plece în schimbul unei sume de bani. Ieşeanul i-a oferit omului legii 2.000 de lei. Poliţistul însă i-a anunţat pe anchetatori.

În faţa procurorilor, Chelaru nu a recunoscut acuzaţiile, spunând că, de fapt, a fost provocat de poliţist.  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite