Comisarul de la Garda Financiară Iaşi acuzat de luare de mită susţine că este nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mănăstireanu (34 de ani) a susţinut ieri în faţa judecătorilor că nu îşi explică de ce administratorii şi contabila SC HR Suport SRL au declarat că a luat mită. Comisarul a fost acuzat că a primit 1.000 de lei şpagă pentru a aplica o amendă mai mică firmei.

Radu Mănăstireanu, trimis în judecată pentru luare de mită, a fost audiat ieri la Tribunalul Iaşi. Timp de aproximativ o oră comisarul Gărzii Financiare a explicat instanţei cum s-a efectuat controlul la SC HR Suport SRL şi ce sancţiuni s-au aplicat pentru abaterile constatate. Mănăstireanu a susţinut că nu a cerut mită pentru a aplica o sancţiune mai mică.

Nu am pretins sau primit bani de la reprezentanţii societăţii comerciale şi nu-mi pot explica de ce au declarat aceste lucruri în timpul urmăririi penale. Nu am discutat cu, contabila firmei în afara controlului şi nu le-am spus reprezentanţilor firmei că voi extinde verificările", a declarat Mănăstireanu în faţa judecătorilor.

Citiţi şi:

Cum se lua şpagă la Garda Financiară Iaşi: "E la mica înţelegere" (Interceptări)

Comisarul a susţinut că el şi colegul lui s-au consultat cu şefii în legătură cu sancţiunea pe care urmau să o aplice firmei. „Societăţii i s-au aplicat un avertisment şi un o amendă de 1.000 de lei plus înscrierea în cazierul fiscal. Precizez că la aplicarea sancţiunii am avut în vedere politica Gărzii şi discuţiile cu şefii. În ultima vreme Garda Financiară preferă să aplice sancţiuni minime şi să constate fapte penale", a susţinut Mănăstireanu la instanţă.

Magistraţii au dispus pentru termenul următor citarea comisarului Viorel Muntenescu, din cadrul Gărzii Financiare Iaşi. Procesul a fost amânat până pe 26 septembrie. Procurorii susţin că pe 16 februarie 2011 Mănăstireanu a primit 1.000 de lei de la administratorul HR Suport SRL.

Mănăstireanu Radu-Vasile, în calitate de comisar al Gãrzii Financiare Iaşi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale din Iaşi bani pentru a aplica o sancţiune contravenţională minimă în raport cu neregulile constatate la societatea comercială respectivă şi pentru a nu extinde verificările", se precizează într-un comunicat al DNA

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite