Colţ de rai pentru copiii condamnaţi la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de copii din Iași
Spitalul de copii din Iași

Minorii diagnosticaţi cu boli necruţătoare îşi vor putea petrece ultimele zile în primul Compartiment de Paleaţie Pediatrică ce se va deschide la sfârşitul acestei luni la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi. Aici vor beneficia de asistenţă medicală, psihologică şi spirituală.

Pacienţii Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi care au primit diagnostice incurabile vor putea să-şi petreacă ultimele zile la primul Compartiment de Paleaţie Pediatrică din Moldova.

Pentru început, acesta va funcţiona la etajul şase al unităţii medicale şi va fi format doar din 5 paturi, urmând să se extindă în cazul în care vor fi solicitări. Practic, minorii în fază terminal şi familiile acestora vor primi îngrijiri de specialitate.

Iaşi: Copiii luptă cu moartea printre igrasie şi toalete defecte la Spitalul „Sfânta Maria“ (FOTO şi VIDEO)

Copiii bolnavi, primiţi cu gropi la „Sf. Maria“

„În acest compartiment căutăm să acordăm asistenţă medicală completă copiilor bolnavi şi rudelor care bineînţeles că sunt foarte afectate. Vor fi la patul pacienţilor un medic, un asistent medical şi unul social, un kinetoterapeut, un dietetician, un psiholog şi un preot. Criteriile de internare vor fi stabilite ulterior. Cert este că aceşti copii nu vor fi izolaţi pentru că izolarea le afectează starea psihică", spune doctorul Tamara Solange Roşu, directorul medical al Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite