UPDATE Bărbatul care înjunghia femei în centrul Iaşiului a fost prins (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portretul robot al agresorului
Portretul robot al agresorului

Un bărbat înarmat cu un obiect ascuţit a agresat, marţi seară, mai multe femei în zona Păcurari, Râpa Galbenă şi Centru. Individul le-a aplicat tinerelor câte o lovitură în zona coapsei. Oamenii legii au întocmit un portret robot şi cred că au de a face cu un psihopat, pentru că niciuna dintre femei nu a fost jefuită.

EXCLUSIV "Jack Înţepătorul", poet religios

Ora 21.30 Cu puţin timp în urmă, la Poliţie a venit avocatul bărbatului suspectat că ar fi înjunghiat 12 tinere pe stăzile din Iaşi. Avocatul din oficiu, Carmen Codreanu, îl va asista pe suspect la audieri.

Ora 19.20 Bărbatul din Ţigănaşi este cercetat de ultraj, tulburarea liniştii publice şi lovire. Agresorul riscă o pedeapsă între şase luni şi doi ani. În urmă cu puţin timp, la sediul poliţiei a venit şi victima lui Gavrilaş de origine franceză pentru a-l identifica.

Ora 17.30 Potrivit anchetatorilor, bărbatul le înjunghia pe femei cu un briceag. Înainte de a fi prins în Copou, Petru Gavrilaş a aruncat obiectul în boscheţi. "În proporţie de 80%, el este autorul agresiunilor, am găsit asupra lui anumite obiecte personale. Ancheta continuă", a spus comisarul şef Marin Moscalu, adjunctul IPJ Iaşi.

Ora 17.00 La sediul Poliţiei Municipale au venit patru victime pentru a face recunoaşterea de grup a celui care le-a agresat pe străzile Iaşiului.

Ora 16.45 Agresorul celor 11 femei este din comuna Ţigănaşi, satul Mihail Kogălniceanu, şi are 35 de ani. Petru Gavrilaş a fost condamnat la închisoare pentru viol la 12 ani, dar pedeapsa i-a fost redusă. A fost eliberat în 2009, iar în perioada în care a fost închis, soţia a divorţat de el. "Bărbatul este divorţat. Şi-a făcut buletin după ce a ieşit din închisoare şi îşi căuta un loc de muncă. Am crezut că se va linişti. Are mai mulţi fraţi, dar sunt oameni liniştiţi. Stă într-o casă moştenită de la părinţi", a spus Mihai Roibu, primarul comunei Ţigănaşi. Bărbatul are doi copii.

Agresorul din Iaşi a fost prins în această după amiază

Ora 16.30 Atacatorul de femei a fost prins după ce a înjunghiat o elevă. Fata care învaţă la Liceul Sportiv este cea de-a unsprezecea victimă a bărbatului cu probleme psihice. Bărbatul de 36 de ani, care a înţepat cu un obiect ascuţit 11 femei, de marţi seară şi până miercuri la prânz, a fost arestat în urmă cu puţin timp. El a fost prins de poliţişti, după ce a agresat o elevă. În prezent, atât victima cât şi agresorul se află la audieri la Poliţia Municipiului. Unele semalmente ale agresorului nu corespund cu portretul robot.

Ora 16.00 În urmă cu puţin timp, bărbatul a fost prins şi dus la Poliţia Municipiului pentru audieri. Acesta a fost prins de agenţii Poliţiei Comunitare.

Ora 14.00 La sediul Poliţiei Municipiului au mai fost aduse şi alte persoane care corespund descrierii victimelor. „M-au luat de la gunoi şi m-au adus că semăn cu agresorul. Nu sunt vinovat că eu eram acasă. Eu sunt din Podu Iloaiei", a spus Florin Codreanu, de 37 de ani, unul dintre suspecţii audiaţi astăzi.

"M-au luat de pe stradă pentru că aş corespunde cu portretul robot, dar eu nu am făcut nimic", a spus Cristinel Ailenei, unul din tinerii care corespunde descrierii.

Florin Codreanu, unul dintre suspecţii ridicaţi de Poliţie

Ora 13.00 Peste 50 de persoane, victime sau posibili suspecţi, au fost audiaţi până acum de poliţişti. "La sediul Poliţiei Municipiului Iaşi au fost aduse 50 de persoane, care au fost amprentante şi le-a au fost verificate versiunile. În funcţiie de datele pe care le obţinem se va face un nou portret robot. Momentan cel întocmit este foarte bun", a declarat subcomisar Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

Ora 12.44 Cinci dintre cele zece victime atacate în plină stradă de bărbatul cu probleme psihice au fost să-şi facă analize la Sanepid, după ce rănile le-au fost tratate de medici. „Cinci femei au venit la investigaţii marţi seară şi miercuri dimineaţă la Sanepid. Li s-au luat probe de sânge pe baza cărora vor fi efectuate mai multe tipuri de analize. Ele vor trebui să revină pentru analize suplimentare peste două, trei luni pentru a vedea dacă au fost infectate sau nu cu ceva", a afirmat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Ora 12.00. Una dintre cele zece victime ale atacatorului rămas până acum necunoscut le-a declarat poliţiştilor că portretul robot nu corespunde semnalmentelor acestuia. „Nu vreau să-mi amintesc despre asta. Atacatorul nu seamănă cu portrerul robot făcut de poliţie", a declarat tânăra.

image

Ora 11.56 Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi: „Toate cele 10 victime au fost rănite aseară. Nu avem niciun caz de astăzi. Ne-am mobilizat de ieri şi sperăm să-l prindem în cursul zilei de astăzi“.

Ora 11.50: Medicii specialişti sunt de părere că motivele pentru care atacatorul recurge la aceste gesturi variază de la teribilism şi joacă până la refulări provocate de dezamăgiri în relaţile cu femei.

„Cauzele sunt multiple. Poate că acest individ a suferit dezamăgiri în dragoste sau nu poate cuceri o femeie şi din acest motiv se răzbună, atacând în mod special în zonele erogene ale victimelor. Totodată, faptul că rănile nu sunt adânci ar putea însemna că bărbatul nu doreşte ca faptele sale să atragă consecinţe grave, ci mai mult urmăreşte să creeze panică în rândul victimelor sale", a explicat Gabriel Crumpei, medic psihiatru.

Ora 11.10 Oamenii legii încearcă să refacă traseul pe care a acţionat agresorul pentru a lua înregistrările de la camerele video. Pentru a-l găsi mai repede pe autor în diferite zone ale Iaşiului acţionează şi poliţişti în civil.De asemenea, portretul robot a fost trimis atât la secţiile de Poliţie din Iaşi, la Poliţia Comunitară, Poliţia Transporturi, la Jandarmerie cât şi oamenilor legii din judeţele învecinate.

Până acum anchetatorii au stabilit că agresorul a acţionat între orele 12.30-13.00 şi 17.00.

Ora 19.00 Un bărbat înarmat, cu vârsta de aproximativ 36 de ani, este urmărit de aseară de aproape de 300 de poliţişti şi jandarmi ieşeni după ce a stârnit o adevărată isterie în oraş. Tânărul dotat cu un obiect ascuţit de tipul unei şurubelniţe a înjunghiat cel puţin zece femei, provocându-le răni în special în zona coapsei.

„La Spitalul de Urgenţe au ajuns de aseară până astăzi dimineaţă şase femei cu vârste între 20 şi 30 de ani. Pacientele aveau răni uşoare, doar una a necesitat intervenţie chirurgicală", a afirmat Tudor Ciuhodaru, coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului de Urgenţe. Alte două tinere au ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon"  şi două la Spitalul "Sf. Maria", iar medicii spun că starea lor este bună având doar plăgi superficiale.

image

Potrivit anchetatorilor, agresorul a înjunghiat prima victimă ieri, în jurul orei 12.30- 13.00, într-o zonă centrală a Iaşiului. Apoi a lovit din nou în alte patru zone din oraş. Elena G. (22 de ani) a fost victima care a avut nevoie de operaţie deoarece agresorul i-a provocat o rană adâncă în zona fesei.

Iulia Goga, una dintre victimele cuţitarului

„Coboram scările la Râpa Galbenă şi din spate a venit un bărbat. Era ţigan şi foarte murdar. Eu vorbeam la telefon. Individul a trecut pe lângă mine şi m-a înţepat, probabil cu o şurubelniţă sau un vârf de cuţit ", a povestit Elena. O franţuzoaică de 38 de ani şi o studentă la Facultatea de Litere au ajuns şi ele aseară la spital după ce au fost lovite de individ. „Mi-a fost frică să-l urmăresc. Rana nu este foarte adâncă, cred că m-a lovit cu o şurubelniţă  Mă tem să nu mă fi infectat cu HIV sau cu vreo altă boală", a spus aseară Alexandra Şandru.

Poliţiştii cred că au de a face cu o persoană bolnavă psihic şi din declaraţiile victimelor au reuşit să întocmească un portret robot. Agresorul are aproximativ 36 de ani, 1,75 metri, este slab, are faţa ovală, păr negru şi ten măsliniu. Tânărul era îmbrăcat cu blugi închişi şi geacă maronie. Poliţiştii cred că agresorul este cel mai probabil un om al străzii.

Pentru găsirea autorului au fost mobilizaţi 200 de poliţişti, 50 de poliţişti comunitari şi 30 de jandarmi. „Toate efectivele disponibile acţionează pentru prinderea suspectului", a declarat subcomisarul Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

Victimele au fost audiate câteva ore şi li s-au arătat o serie de planşe foto. Oamenii legii speră ca în câteva ore să îl prindă pe agresor.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite