Ce condiţii trebuie să îndeplinească studenţii ieşeni ca să se angajeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romică Ichim, comisar la Centrul Antidrog, şi Diana Păiuş, manager zonal al Fundaţiei de Servicii Sociale „Bethany", le-au spus miercuri studenţilor de la Universitatea „Cuza" ce paşi au urmat pentru a avea o carieră de succes şi ce ar trebui să facă pentru a-şi facilita angajarea după absolvire.

Voluntariatul, practica, bursele în străinătate, internship-urile şi training-urile reprezintă un plus pentru studenţii care vor să se angajeze.

Sunt sfaturile pe care doi ieşeni de vârf le oferă tinerilor pentru a avea o carieră de succes .

Diana Păiuş, absolventă a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi manager zonal al Fundaţiei de Servicii Sociale „Bethany", a mărturisit că pentru a ajunge să coordoneze una dintre cele mai mari ONG-uri din Moldova a făcut ani în şir voluntariat şi a profitat de orice ocazie pentru a învăţa şi pentru a „fura meserie".

Vezi aici cât te costă să studiezi şi să te întreţii în străinătate

„Încă din liceu am făcut voluntariat. Trei ani am făcut voluntariat chiar la «Bethany», după care am devenit coordonator de voluntari şi eram oarecum angajată, apoi coordonator de proiect şi în final manager zonal. Meseria se fură, iar practica este esenţială. Eu am furat meserie", spune Diana Păiuş.

O carieră de success are şi comisarul Romică Ichim, care după 12 ani de criminalistică conduce şi un Birou Regional de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog. Consideră că pentru a avea succes trebuie să-ţi placă ce faci.

Iaşi: Doctoranzii plimbăreţi de la Matematică

„Am fost la zeci de sinucideri, crime, accidente rutiere, furturi. De multe ori nu mai puteam să fac nimic, era prea târziu ca să mai ajut cu ceva. De aia am vrut să mă implic în ceva care să-i ajută pe oameni. Aici m-am regăsit foarte bine", spune comisarul Romică Ichim.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite