Paradox la Iaşi: un învăţător a luat 3 la examen după ce anul trecut a obţinut 9,50 UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apolina Turcitu se află în învăţământ de 12 ani, iar acum a reuşit „performanţa" de a obţine nota 3,15 la examenul pentru suplinire. Asta după ce toate examenele le-a trecut cu note peste 8, iar anul trecut a obţinut chiar 9,50.

Ora 18.20 Rezultate dezastruoase la examenul de suplinire în judeţul Iaşi! Din cele 340 de cadre didactice care au susţinut pe 4 august proba scrisă, doar 165 au reuşit să obţină o notă peste 5, alte 117 fiind cu mult sub 5.

Restul au cerut anularea tezei părăsind sala de examen sau au fost decalificaţi pentru că şi-au scris numele în mijlocul foii de examen. A existat şi o tentativă de fraudă, candidatul având o fiţuică.

Candidaţii s-au plâns însă că subiectele au fost exagerat de grele şi că nici nu au fost punctaţi pe măsură.

Este cazul Apolinei Turcitu, care se află în învăţământ de 12 ani. La toate examenele pentru suplinire a obţinut nota 8, iar anul trecut a atins apogeul: a luat 9,50. Acum însă, a luat nota cea mai mică din toată cariera sa de învăţător: 3,15.

Susţine că o parte din vină o au şi camerele de supraveghere montate în săli. „Nu se poate să iau o notă aşa de mică. Am experienţă în învăţământ. Sunt învăţătoare de 12 ani. Am predat şi în judeţul Vaslui, şi la Iaşi. Ultima dată am pregătit elevi la Cotu lui Ivan. Cred că s-a greşit pe undeva", spune Apolina Turcitu. Femeia nu ştie încă dacă va cere recorectarea lucrării.

As la matematică cu 6,20

Note foarte mici au fost obţinute şi la celelalte discipline. De exemplu, la limba engleză, din cei 30 de candidaţi, doar 20 dintre ei au reuşit să obţină note peste 5.

Rezultate dezamăgitoare au fost şi la matematică. Nota cea mai mare, 6,20, a fost luată de Ioan Popa (42 de ani), care a absolvit anul acesta Facultatea de Matematică de la Universitatea „Spiru Haret". „Notele sunt obiective, dar gradul de dificultate a fostr mai mare decât la titularizare. Eu nu am fost la titularizare, dar m-am uitat peste subiecte şi alea mi s-au părut mai accesibile. Am un post lângă Paşcani pe care aş vrea să-l ocup", spune Ioan Popa.

Tot la matematică a susţinut examen şi Adina Ţâru, notată cu 5,40 şi aflată pe poziţia a III-a la această disciplină. Tânăra susţine însă că subiectele au fost mult mai grele faţă de anii anteriori. „Eu am mai participat la examenele de titularizare şi suplinire, dar este primul an în care la ambele este acelaşi grad de dificultate. Notele sunt mici", spune Adina Ţâru.

Contestaţii aberante

În doar jumătate de oră de la afişarea rezultatelor, 5 candidaţi au cerut recorectarea tezei. Cele mai mici note contestate sunt 2,10 la Agricultură-Horticultură şi 2,50 la Limba Engleză. Candidaţii mai pot contesta rezultatele până mâine la ora 17.00, urmând ca pe 11 august să se afişeze notele finale. La nivelul judeţul Iaşi sunt disponibile peste 1.000 de posturi de suplinitori. Şedinţa publică de repartizare a locurilor se va susţine pe 23 august.

Ora 15.07 Nervii viitorilor dascăli sunt întinşi la maxim! Cadrele didactice care au susţinut examenul pentru un post de suplinitor la catedrele din judeţul Iaşi aşteaptă de mai bine de cinci ore să se afişeze rezultatele.

„Am venit la ora 10.00 dimineaţa şi mi-au spus să revin. Erau foarte mulţi oameni care aşteptau să-şi vadă nota. Am crezut că în cel mult două ore ni se vor afişa rezultatele, dar stăm aici în zadar de ore întregi şi tot nu se ştie când se vor afişa", spune Mădălina Grigoriu, care a dat examen la biologie.

UPDATE Candidat la examen de suplinitor în Iaşi: „De unde să ştiu de astea?“ VIDEO

Iaşi: Suplinitorii au rămas fără posturile dorite

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţie astăzi şi mâine, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 11 august. La nivelul judeţului sunt disponibile 1.400 de locuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite