Iaşi: Suplinitorii au rămas fără posturile dorite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nervi şi disperare în cadrul şedinţei de repartizare a posturilor pentru suplinitorii care beneficiază de continuitate. Deşi erau siguri că vor obţine postul pe care l-au avut în anii anteriori, o parte dintre suplinitori s-au trezit azi-dimineaţă că nu vor mai avea loc de muncă.

În această situaţie se află şi Elena Dutcă, care de nouă ani predă filatură. Şi anul acesta s-a înscris pentru acelaşi post, numai că astăzi a aflat că disciplina la care era suplinitoare se numeşte confecţii textile şi, prin urmare, nu mai are dreptul de a preda.

Nu ştie ce va face

Nota pe care a obţinut-o anul trecut la titularizare este 9,10. „Nu ştiu ce am să fac, încotro am să o apuc. Dacă ştiam că se va numi confecţii aş fi dat examen, dar nu mi s-a comunicat absolut nimic. Chiar nu ştiu ce am să fac în continuare ca să supravieţuiesc“, spune Elena Dutcă. Fără post a rămas şi Mirela Pătlăgică (31 de ani), care pentru doi ani la rând a predat la SAM Fântânele. Femeia a pierdut continuitatea pentru că a susţinut examenul în august 2008, iar metodologia prevede că proba scrisă trebuie susţinută în iulie.

„Trebuia să mă documentez mai bine, dar nici prin cap nu mi-a trecut aşa ceva. Mi-e groază când mă gândesc că nu voi avea un loc de muncă. Sunt şocată, nu-mi vine să cred“, spune Mirela.

Cei care s-au ocupat de repartizarea posturilor susţin că suplinitorii nu au consultat metodologia.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite