Candidaţi puţini şi săraci pentru facultățile ieșene GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi de înscrieri a adus la Iaşi mult mai puţini tineri decât anul trecut. La Universitatea Agronomică au fost doar 56 de candidaţi, iar la „Cuza“ au venit 544 de absolvenţi de liceu.

Prima zi de admitere la facultate nu s-a desfăşurat întocmai cum şi-ar fi dorit şefii intituţiilor de învăţământ superior. Numărul mic de liceeni care au promovat examenul de Bacalaureat şi-a spus cuvântul.

Loredana Smău a fost prima dintre cei 50 de tineri care s-au înscris astăzi la Facultatea de Litere. A venit de la Vaslui pentru a studia la Iaşi deoarece este cel mai apropiat centru universitar de casă. În plus, o ajută şi media la Bac. „Am terminat cu 9,28. Niciuna dintre probe nu mi s-a părut foarte dificilă. La facultate mă voi înscrie la Litere, la Engleză-Franceză, şi la Istorie, ca să fiu sigură. Sper, însă, să rămân la Litere“, spune tânăra, care a venit la admitere însoţită de tatăl său.

Vezi şi:

14.500 de locuri la facultate pentru 2.000 de absolvenţi de Bac

Vezi câţi bani câştigă universităţile din Iaşi din înscrierea la facultate

Au venit cu părinţii

Nici la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) pe holuri nu era aceeaşi zarvă ca în anii anteriori.
În grupuri mici, sau însoţiţi de părinţi, tinerii îşi plimbau dosarele de la sălile unde se făcea instructajul la cele în care urmau să se înscrie. „Mă înscriu la Marketing şi Ştiinţe Economice. Bac-ul l-am luat cu 9,40, aşa că nu îmi fac probleme că nu voi intra“, spune Nicu Sprinceanu, din Republica Moldova.

image

Daţi click pe poze pentru O GALERIE FOTO CU PRIMA ZI DE ADMITERE LA FACULTATE DIN IAŞI

Încasări la jumătate

Încasările din taxele de admitere din prima zi au scăzut cu mai mult de jumătate faţă de vara trecută. Dacă la Universitatea „Al I. Cuza“
s-au înscris 544 de absolvenţi de liceu, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară au venit doar 56 de tineri.

„Mulţi dintre absolvenţii de liceu încă nu şi-au ridicat diplomele de la unităţile unde au învăţat, de aceea numărul lor nu este foarte mare. De obicei, miercuri e vârful la admitere, dar miercurea aceasta este data de 13, aşa că s-ar putea să avem surprize“, spune Alexandru Savitescu, unul dintre membrii comisiei de admitere din cadrul Facultăţii de Litere. 
Oferta universităţilor ieşene de anul acesta include peste 13.300 de locuri, dintre care 7.745 sunt finanţate de la buget.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite