Campionul la raliuri se încoronează la Iaşi. Francezul Delecour şi românul Porcişteanu se luptă pentru titlu în ultima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile de la Superspecială au fost imortalizate
Maşinile de la Superspecială au fost imortalizate

Ultima etapă a celei mai spectaculoase competiţii automobilistice din România are loc în acest weekend în jurul Capitalei Moldovei şi-i aduce în luptă directă pentru titlu pe francezul François Delecour şi pe românul Valentin Porcişteanu.

Update ora 11.45: Startul oficial al Raliului are loc la ora 13.15, în faţa Primăriei. Ulterior, piloţii se deplasează spre Dobrovăţ, unde are loc prima probă specială a competiţiei, începând cu ora 14.37.

Pasionaţii de sporturi cu motor din toată Moldova vin în acest weekend la Iaşi pentru a asista la ultima etapă, cea de-a VIII-a, a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012.

La start s-au înscris 50 de echipaje, care vor concura la viteze ameţitoare timp de două zile, 5 şi 6 octombrie, pentru definitivarea clasamentului general din acest an.

Distanţa totală a raliului este de 417,75 de kilometri, însă doar 130 de kilometri din această distanţă reprezintă cele zece probe speciale din concurs.

Aceste probe speciale, cu lungimi între 1,8 şi 26,5 kilometri, reprezintă secţiunile pe care piloţii conduc cu pedale la fund. Restul distanţei, între probe sau înspre parcurile de asistenţă, se parcurg pe drumuri publice, în limitele de viteză legale.

Foc de tabără imens
Cea mai spectaculoasă „specială", cea pentru public, este programată mâine, 5 octombrie, începând cu ora 17.00, pe străzile de la Râpa Galbenă.

Cea mai interesantă, premieră de altfel în competiţia organizată la Iaşi, este proba de noapte, care are loc tot vineri, începând cu ora 20.00, între localităţile Păun şi Poieni.

„Speciala are o lungime de 8,4 kilometri, este deschisă spectatorilor şi avem măsuri de securitate foarte stricte. Surpriza din acest an este un foc de tabară imens, pe care-l vom face vineri de la ora 12.00, înainte de speciala de noapte, cu un bucătar foarte cunoscut, în zona platoului de la Poieni. Invităm acolo pe toată lumea", a precizat Lucian Filip, organizator al Raliului Iaşiului.

De interes pentru spectatori este şi „shakedown"-ul, proba de încălzire, în afara competiţiei, care are loc astăzi, începând cu ora 11.00, la Bârnova.

Celelalte opt probe speciale au loc pe raza localităţilor Cioca Boca, Dobrovăţ, Păun, Mădârjac şi Sineşti. Startul se dă din faţa Palatului Culturii, vineri, de la ora 12.50. Maşinile vor putea fi admirate în parcul tehnic din parcarea Teatrului Naţional.

Lupta pentru titlu se dă între românul Valentin Porcişteanu, campionul en-titre, şi francezul François Delecour, un cunoscut pilot de raliuri, cu rezultate impresionante în Campionatul Mondial de Raliuri.

Ajuns la vârsta de 50 de ani, francezul s-a înscris în campionatul României, unde ocupă primul loc, înainte de ultima etapă, iar Porcişteanu are nevoie de mult noroc pentru a-l detrona.

Citeşte şi:

Raliul Iaşiului cu probe inedite care vor decide campionul naţional VIDEO

Vali Porcişteanu, pilot: „Am talent să ocolesc tot ce-mi iese în cale“

Adrian Răspopa, fost campion naţional de raliuri, reintră în cursă

UPDATE Aşii raliului îşi probează dibăcia la Râpa Galbenă, în Iaşi FOTO

Raliul Iaşiului, în imagini

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite