Iaşi: 13 şomeri înghit 140.000 de euro de la Forţele de Muncă pentru a se angaja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi va cheltui 1.421 de salarii medii pe economie pentru ...13 ieşeni.

Cel  mai nou proiect al instituţiei a atras în judeţ fonduri în valoare de aproape jumătate de milion de euro. Aceşti bani urmează să fie cheltuiţi în următorii doi ani pentru consilierea, informarea şi formarea profesională a câtorva dintre şomerii ieşeni.

Grupul ţintă al proiectului „ACTIV-abordare integrată a măsurilor de ocupare" este constituit de 300 dintre cele 22.300 de persoane fără un loc de muncă din judeţ. Acestea vor beneficia de şedinţe de consolidare a încrederii în sine.

Citeşte şi:

Iasi: Îşi schimbă meseria ca să poată emigra

„Vor fi 20 de astfel de seminarii pe parcursul a câteva luni. Conform chestionarelor pe care le realizează instituţia noastră, tinerii sunt foarte dezamăgiţi. Mulţi dintre aceştia se gândesc chiar să plece în străinătate", a precizat Gabriela Vasilache, directorul AJOFM Iaşi.

„Noi am vrea să-i angajăm pe toţi“

Din aceste 300 de persoane care vor beneficia de o creştere a încrederii în forţele proprii, 200 vor avea parte şi de informare şi consiliere. Ulterior, din acest grup de persoane vor fi selectate altele 130 care vor participa la cursuri de formare profesională. „Vor fi oganizate opt cursuri în meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă, instalator, cameristă, maseur, operator introducere, validare şi prelucrare date, lucrător în structuri pentru construcţii, frizer-coafor şi lucrător în comerţ", a explicat directorul AJOFM.

Ţinta principală a proiectului este angajarea a minim 10% dintre absolvenţii acestor cursuri. Concret, doar 13 persoane vor beneficia de un loc stabil de muncă, în baza convenţiilor ce urmează să fie încheiate de instituţie în cadrul aceluiaşi proiect, cu angajatorii din judeţ.

„Noi am vrea să-i angajăm pe toţi, dar normele UE care se aplică în cazul acestor proiecte prevăd un minim de 5%", susţine Gabriela Vasilache. Astfel, fiecare dintre cei 13 potenţiali beneficiari ai unui loc de muncă va beneficia de cea mai scumpă calificare, în valoare de 142.000 de lei de persoană.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite