Trei săptămâni fără apă caldă la Iaşi. Edilii se specializează în negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile de la CET nu mai funcţionează
Instalaţiile de la CET nu mai funcţionează

Oficialii Primăriei nu reuşesc să oprească chinul ieşenilor care se spală de 22 de zile la lighen, după ce Centrala Electrică de Termoficare nu a mai primit gaz metan din cauza datoriile colosale la combustibil de 10 milioane de euro.

Primarul îi lasă pe ieşeni fără apă caldă

Municipalitatea a trimis o echipă la Bucureşti, la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pentru ca Primăria să obţină licenţa de producere, vânzare şi distribuţie a energiei termice, fără de care nu poate deveni noul operator de termoficare în locul CET-ului. În paralel, edilii identifică bunurile de patrimoniu care pot fi oferite drept garanţie societăţii franceze Dalkia, care a trebui să asigure apa caldă şi caldura ieşenilor pentru această iarnă.

„Echipa de la Bucureşti vorbeşte cu Dalkia despre numărul de personal care trebuie păstrat la CET, alte cheltuieli fixe şi în funcţie de aceste discuţii putem stabili o dată pentru semnarea contractului cu Dalkia", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Acesta a anunţat că apa caldă va fi repornită după ce Primăria semnează contractul cu Dalkia, timp în care Romgaz ar trebui să accepte un garfic de plăţi a facturilor restante pentru 7-10 zile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite