CSMU Poli Iaşi se mută în Seria II din Liga 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de vineri a adus îngrijorare la noul club CSMU Poli Iaşi, care a luat fiinţă prin fuziunea dintre Tricolorul Breaza şi Navoby Charity Cup Iaşi. Considerată o simplă formalitate, trecerea acestei echipe din Liga 3 în cel de-al doilea eşalon fotbalistic a părut compromisă după ce Farul Constanţa a fost reprimită în Seria I din Liga 2.

Pentru ca CSMU Poli Iaşi să ajungă în Liga 2 era nevoie ca măcar câte două echipe din fiecare serie din Liga 2 să fie eliminate. Acest lucru s-a întâmplat pe 18 august, când Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a exclus din Liga 2 pe Farul Constanţa, Politehnica Iaşi, Arieşul Turda şi FC Baia Mare.

Toate grupările au avut dreptul până ieri să facă recurs la această decizie. În urma acestui demers, Farul a fost reprimită în Seria I din Liga 2, fapt ce a închis practic drumul lui CSMU Poli Iaşi către acest eşalon.

Lucrurile au însă şanse mari să se remedieze, salvarea venind din Seria II, unde multe echipe nu au drept de joc din cauza problemelor financiare. Mecanismul a fost explicat de Constantin Anghelache, fost preşedinte la Tricolorul Breaza şi unul din membrii fondatori ai noului club CSMU Poli Iaşi:

„Dinamo II va primi locul lui Politehnica Iaşi în Seria I, iar patru echipe din Liga 3 vor urca în Seria II din Liga 2. Echipele cu probleme sunt Curtea de Argeş, UTA, FC Baia Mare şi Arieşul Turda. Pe lângă CSMU Poli Iaşi, în Seria II vor mai fi primite Mureşul Deva, Fortuna Covaci şi FC Drobeta Turnu Severin. Decizia va fi comunicată de către FRF pe 23 august ".

Mai citiţi:

18 august 2010 - ziua în care a murit Politehnica Iaşi

CSMU Poli Iaşi ia locul lui Politehnica Iaşi în Liga 2

Am mai jucat în Seria II

Microbiştii ieşeni nu sunt sunt străini de seria de vest a Ligii 2. „În 1994 am jucat cu Politehnica Iaşi în Seria II. Ţin minte că în anul acela ne-am luptat la promovare cu Universitatea Cluj, dar „şepcile roşii" s-au dus mai departe după ce am remizat la Iaşi şi am pierdut în deplasare", a explicat Adi Ambrosie, golgheter al Politehnicii Iaşi în anii '90 şi unul din membrii fondatori ai CSMU Politehnica Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite