Iaşi: Frig în apartamente din cauză problemelor la gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caloriferele sunt reci iar oamenii suferă de frig
Caloriferele sunt reci iar oamenii suferă de frig

Locatarii din mai multe cartiere ieşene s-au trezit joi seară cu fără căldură în apartamente, chiar dacă dispun de centrală termică. Acest lucru s-a întâmplat din cauza unor probleme la alimentarea cu gaz a oraşului.

UPDATE: De frig au avut de suferit numai ieşenii debranşaţi de la CET. „Abonaţi CET nu au avut probleme. La CET 1 s-a compensat gazul cu păcură iar la CET 2 s-a apelat la cărbuni“, a explicat Neculai Parasc, purtător de cuvânt al CET Iaşi.

„Din cauza unor probleme tehnice, care nu ţin de noi, i-a fost oprit CET-ului furnizarea de gaz metan, destinat încălzirii. Nimeni de la nivel central nu a anunţat municipalitatea de această situaţie , deşi se pare că cei responsabili ştiau că aici se va ajunge“, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Şefii CET Iaşi vor să închirieze şapte maşini pentru o societate înglodată în datorii

Sute de ieşeni renunţă la serviciile CET

Din cauza datoriilor de 80 de milioane de lei, Centrala Electrică de Termoficare a primit notificări de la furnizorii de gaz pentru a-şi plăti restanţele.

Astfel, CET a fost somată să achite factura lunară de 7 milioane de lei către Romgaz până în data de 23 decembrie. Şi Transgaz a impus un termen de plată a celor 860.000 de lei către Transgaz.

Din cauza datoriilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat de ieri unul din conturile instituţiei.

„ANAF a cerut blcoarea conturilor CET pentru stopajul la sursă a salariilor angajaţilor, de 2 milioane de lei", a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Centrala va primi astăzi 3 milioane de lei de la bugetul de stat, pentru plata datoriilor şi a cărbunelui.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite