Bugetarii „de lux“ ai Iaşiului fac avere pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii din instituţiile bugetare nu se pot plânge că sunt afectaţi de problemele financiare. În condiţiile în care sute de salariaţi rămân fără serviciu, şefii deconcentratelor încasează salarii de invidiat, din care îşi permit să facă şi economii substanţiale.

Job anti-criză la Iaşi: Rector la o universitate de stat

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, George Albulescu, este, oficial, cel mai fericit angajat bugetar ieşean. Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 2010, acesta a fost remunerat cu 154.571 de lei.

Pe lângă veniturile obţinute din salarii, acesta se mai poate lăuda şi cu nu mai puţin de opt depozite bancare. Acestea totalizează 80.725 de lei şi un „mărunţiş“ de 133,66 de euro. Cu toate acestea, comparativ cu anul anterior, şeful ITM se poate lăuda că a scăpat de credite. Acesta avea trei astfel de contracte bancare în valoare de 53.000 de lei şi 22.500 de euro leasing.


Şefa IŞJ a raţionalizat cheltuielile

Deşi trăieşte mai bine decât cea mai mare parte a ieşenilor, directorul instituţiei susţine că este nevoit să reducă cheltuielile. „Nu am reuşit să fac economii în această perioadă. Am redus cheltuielile, dar nu am reuşit să pun deoparte nimic. Am cheltuieli cu copiii, sunt la facultate, cheltuieli zilnice, cu mâncare, haine“, a spus Albulescu.La capitolul imobiliare, acesta se poate mândri doar cu un apartament.

Pe locul al doilea în clasamentul bugetarilor „de lux“ din Iaşi se află şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Liliana Romaniuc. Aceasta a trecut pe ultima sa declaraţie de avere, din anul 2009, două terenuri intravilane de câte 500 şi 1.000 de metri pătraţi evaluate la 125.000 de euro şi o vilă de 240 de metri pătraţi în localitatea Valea Lupului.

Iaşi: Liderul de sindicat Gheorghe Isvoranu: „Mă bucur că ANI o să-mi verifice declaraţia de avere goală!“

Şefa învăţământului ieşean mai are şi două autoturisme. Salariul pe care l-a încasat aceasta este de 118.654 de lei din care 32.400 de lei de la Fundaţia Filocalia şi 86.254 de lei de la Colegiul Richard Wurmbrand. Romaniuc se mai poate lăuda şi cu un depozit bancar în valoare de 50.000 de lei. Aceasta susţine că activitatea la conducerea IŞJ nu i-a crescut deloc veniturile.

„Declaraţia mea de avere este aceeaşi ca şi la intrarea în IŞJ. Ba chiar fondul de salarii s-a redus cu 25%. A trebuit să reconsider cheltuielile şi a trebuit să renunţ, sper, doar pentru o perioadă, la anumite lucruri. Am raţionalizat cheltuielile. Oricum, noi suntem cumpătaţi“, a spus Liliana Romaniuc.

A împrumutat 13.600 de euro soţiei

Cel care completează topul bugetarilor care prosperă inclusiv pe timp de criză este Corneliu Durdureanu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi. Acesta a trecut în declaraţia de avere din 2010 un salariu de 82.861 de lei şi un depozit bancar în valoare de 8.728 de euro. De asemenea, acesta i-a împrumutat soţiei, Ana Maria Durdureanu, suma de 13.600 de euro.

Şeful Fiscului mai are şi un credit contractat în valoare de 80.000 de euro. În ceea ce priveşte valorile imobiliare, Durdureanu este unul dintre cei mai avuţi bugetari ieşeni. Acesta are un teren de 1.000 de metri pătraţi, două apartamente, unul în Păcurari şi unul pe strada Silvestru, şi o vilă de 258 de metri pătraţi la Plopii Fără Soţ.


Cel mai sărac dintre şefii bugetari ieşeni este directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Daniel Piftor. Acesta nu are niciun depozit bancar şi în declaraţia din 2010 este trecut un salariu de 24.000 de lei. Şeful de la OPC conduce o Dacie 1310 şi un Opel Vectra şi se mai poate lăuda cu două terenuri agricole, de 41 şi 82 de metri pătraţi, un teren intravilan de 332 de metri pătraţi şi un apartament de 72 de metri pătraţi.

Veniturile şefilor de deconcentrate
* Mihai Şuşnea, director DSVSA - 45.398 de lei;
* Dănuţ Pirchiu, director APM - 35.882 de lei;
* Andrei Leonard Buiceag, director AJPS - 25.800 de lei;
* Gabriela Vasilache, director AJOFM - 58.344 de lei;
* Adriana Grecu, director CJP - 62.237 de lei;
* Viorel Muntenescu, Garda Financiară - 43.800 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite