Beţivii să-şi plătească spitalizarea, a decretat Senatul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au adoptat un proiect legislativ potrivit căruia persoanele care ajung în stare de ebrietate la spital sunt obligate să deconteze serviciile medicale sau presteze muncă în folosul comunităţii.

Potrivit statisticilor întocmite de medicii ieşeni, 20% dintre persoanele care ajung la medicii de familie şi până la 40% dintre pacienţii secţiilor de medicină generală şi chirurgie sunt trataţi pentru probleme legate de consumul exagerat de alcool. 

Taxă pe beţie şi liste de aşteptare la Spitalul Socola

Mai mult, majoritatea acestor pacienţi sunt neasiguraţi, iar cheltuielile anuale suportate de statul român pentru aceste cazuri depăşesc 25 milioane de euro. Iniţiativa legislativă în această problemă a fost a deputaţilor Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu.

În cazul în care pacienţii nu achită contravaloarea tratamentului, atunci aceştia au obligaţia de a efectua 50 de ore de muncă în folosul comunităţii.

„Creşterea numărului de cazuri de pacienţi etilici ajunşi în serviciul de urgenţă m-a determinat să iniţiez un proiect legislativ ce prevede decontarea cheltuielilor legate de tratamentul etilismului acut. În fiecare an, 50.000 de români sunt trataţi pentru etilism, ceea ce reprezintă echivalentul morţilor evitabile din România“, a precizat deputatul Tudor Ciuhodaru, medic specialist urgenţă.

Proiectul legislativ urmează să ajungă în Camera Deputaţilor, care este forul dezional în acest caz.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru ştiri proaspete.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite