Iaşi: Taxă pe beţie şi liste de aşteptare la Spitalul Socola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea unităţii medicale va percepe 30 de lei persoanelor aflate în stare de ebrietate care vin să se interneze. Măsura vine ca urmare a decontărilor reduse de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). În plus, după ce se termină plafonul acordat de CAS, medicii nu vor mai interna niciun bolnav.

Împătimiţii băuturilor alcoolice vor fi nevoiţi să scoată câte 30 de lei din buzunar pe ziua de spitalizare dacă trebuie să se interneze la Spitalul de Psihiatrie Socola. Managerul instituţiei medicale spune că a ajuns la fundul sacului şi că decontările făcute de CAS sunt mult prea mici pentru a acoperi cheltuielile care se fac cu aceşti pacienţi.

„În fiecare zi avem câte 5-6 internări din cauza alcoolului excesiv. Sper ca în momentul în care se va introduce această taxă de 30 de lei pe ziua de spitalizare să se mai tempereze. Noi efectiv nu ne mai permitem să ne ocupăm de ei, decontările de la CAS sunt mult mai mici decât am avea nevoie", spune managerul Călin Scripcaru.

Iaşi: Criza a triplat numărul pacienţilor de la Spitalul Socola (FOTO)

Nu vor fi lipsiţi de achitarea unei taxe nici pacienţii internaţi în secţiile exterioare din Bârnova şi Şipote. Aceştia vor plăti pentru o lună de spitalizare 150-200 de lei. În plus, internările se vor face în limita plafonului de decontare.

„Când se termină plafonul vom stopa şi noi internările. Vom face liste de aşteptare cu pacienţii care urmează să se interneze", mai spune managerul Scripcaru.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite