Glume nătângi la Iaşi în timpul stării de alertă: sună din crâşmă la 112 şi cer îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile blocate, localităţile izolate, gravidele şi copiii cu pneumonie care încă aşteaptă ambulanţele şi nămeţii cât casa au ajuns să fie prilej de şotii pentru ieşenii care îşi petrec timpul prin baruri. Beţivii profită de starea de alertă în care au intrat autorităţile şi sună la 112, inventând scenarii stupide.

UPDATE Iaşiul blocat sub nămeţi. Ambuteiaje în centrul municipiului şi drumuri închise în tot judeţul FOTO

Câţiva locuitori din zona rurală a Iaşiului se ţin de şotii după ce beau un pahar în plus. Telefoniştii de la 112 au primit în ultimele zile mai multe apeluri false, prin care li s-a sesizat că apelantul se află la bar, este bolnav, înzăpezit şi are nevoie de îngrijiri medicale urgente.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă primeşte şi câte două apeluri de acest gen în fiecare zi.

„Oamenii sună după ce servesc un pahar în plus că au urgenţe medicale. Eu pun în funcţiune utilajele cu ambulanţe, forţe de la ISU şi Jandarmi să-i scoatem din zăpezi, iar ei de fapt sunt în crâşme sau alte locuri. Avem apeluri în fiecare zi“, a spus colonelul Dan Iamandi, şeful ISU Iaşi.

Ambulanţe ieşene blocate în nămeţi. Doi copii aşteaptă de câteva ore să fie salvaţi

O situaţia demnă de comediile absurde s-a întâmplat luni seară la Iaşi.

Părinţii unor tineri din satul Măcăreşti, comuna Prisăcani, au sunat disperaţi la 112, reclamând că cei doi copii le-au dispărut fără urmă. Echipajele ISU s-au mobilizat de urgenţă, iar poliţiştii de frontieră i-au găsit pe adolescenţi beţi, pe câmp, după ce s-au distrat toată noaptea.

„Tinerii s-au plimbat cu sania toată noaptea pe câmp. Ni s-a spus că sunt hipotermici şi noi i-am căutat toată noaptea, dar ei erau beţi. Acum verificăm urgenţele la primari, asistenţi medicali, chiar dacă mai întârziem zece minute“, a mai spus colonelul Dan Iamandi.

VIDEO Haos în trafic. Autobuze îngheţate şi Aeroport închis la Iaşi UPDATE

Ungureanu despre deszăpezirea de la Iaşi: „Sper ca primarul Nichita să se ridice la înălţimea ieşenilor mei“

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a urmări cum se acţionează pentru deszăpezire.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite