Berzele din Moldova, sabotate de E.ON. Vezi ce planuri au oficialii companiei pentru păsările migratoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii E.ON Moldova le vor veni de hac păsărilor care stau pe stâlpii de înaltă tensiune. Aproape 3.900 de paraberze vor fi achiziţionate pentru ca păsările să nu mai întrerupă curentul electric. 

Dorel face ravagii în Moldova. Oameni lăsaţi fără curent din cauza muncitorilor de pe şantierele electorale

Cele 3.000 de paraberze vor fi instalate pe stâlpii de înaltă tensiune din Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava şi Vaslui. Instalaţiile vor costa 700.000 de lei, licitaţia în acest sens fiind programată pentru data de 1 iunie.
Şefii de la E.ON au ajuns la concluzia că Moldova reprezintă un culoar de migrare pentru păsări din nordul Europei spre Africa. Deoarece berzele stau pe liniile electrice aeriene, păsările ajung să fie electrocutate, ceea ce determină întreruperea alimentării cu energie electrică.

Noile dispozitive nu vor permite aşezarea păsărilor pe stâlpii de înaltă tensiune. „Aceste dispozitive se montează pe elementele de susţinere a conductoarelor aflate pe stâlpii reţelelor electrice aeriene de înaltă tensiune, fiind eliminat  riscul de electrocutare a păsărilor. De asemenea, sunt evitate şi disfuncţionalităţile în alimentarea consumatorilor cauzate de pătrunderea păsărilor în zona conductoarelor aflate sub tensiune“, a spus Sorin Munteanu, reprezentant E.ON Moldova.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite