Dorel face ravagii în Moldova. Oameni lăsaţi fără curent din cauza muncitorilor de pe şantierele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantier din Iaşi Foto: Arhivă
Şantier din Iaşi Foto: Arhivă

Sute de avarii au fost înregistrate în marile oraşe ale regiunii de nord-est. Cele mai multe au fost provocate de muncitorii care lucrează pe şantierele apărute înainte de alegerile locale.

Oficialii E.ON Moldova au anunţat că, de la începutul anului, a crescut numărul avariilor la reţelele de energie electrică cauzate de firmele care execută lucrări de modernizare a infrastructurii. 

Haos în ancheta blocului explodat din Dancu. Locatarii ieşeni, lăsaţi în voia sorţii

„De la începutul acestui an au avut loc câteva sute de incidente cauzate de firme ce execută lucrări în apropierea reţelelor noastre şi care au dus la întreruperi ale alimentării cu energie electrică“, a precizat Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova.

Cele mai multe avarii au fost raportate în municipiul Iaşi, 123, în timp ce la Botoşani au fost 27, la Piatra Neamţ, 25, la Bacău, 23, iar la Suceava şi Vaslui, 13, respectiv 11 incidente. Intervenţiile pentru remedierea problemelor au fost destul de costistioare, valoarea lor fiind de peste 260.000 de lei.

Ştiri de pe „frontul“ de la Iaşi: străzi blocate şi trafic sugrumat din cauza asfaltărilor

„O parte a acestor întreruperi a avut impact major, fiind afectată distribuţia energiei electrice la unităţi medicale, de învăţământ,  instituţii publice, transportul în comun, instalaţiile de semaforizare, agenţi economici şi, nu în ultimul rând, la consumatorii casnici. Pentru a evita incidente similare, solicităm firmelor de construcţii să nu demareze lucrările înainte de a obţine avizul companiei noastre“, explică oficialii E.ON.

Groapă gigantică răsărită din senin pe o stradă din Iaşi. Şefii Primăriei, blocaţi în admiraţie FOTOGALERIE

Atunci când se produce o avarie trebuie anunţată de urgenţă la 0800 800 929.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite