Belşug de an electoral la Iaşi. Porţii duble de fasole şi foc de artificii de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii din Primărie au pus la punct un program fastuos cu ocazia Unirii Principatelor Române, cu porţii duble de mâncare şi foc de artificii.

Huiduieli şi baie de mulţime de Ziua Unirii la Iaşi (FOTOGALERIE)

Edilii ieşeni se întrec în evenimente pentru Ziua Unirii, deşi au la dispoziţie acelaşi buget de cheltuieli ca în ultimii ani, 500.000 de lei. Manifestările care vor marca 153 de ani de la Mica Unire vor începe în Piaţa Unirii, de la ora 9.00, cu un spectacol folcloric „Noi suntem români" susţinut de artişti convocaţi din mai multe regiuni ale ţării.

În jurul orei 10.00, ieşenii vor participa la evenimentele dedicate Unirii Principatelor, cu alocuţiuni, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea gărzii şi Hora Unirii. Oficialii se vor deplasa apoi la Biserica „Trei Ierarhi", unde se va ţine slujba şi depunerea de coroane la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza.

Premieră de Mica Unire: foc de artificii

Oficialii Primăriei vor pregăti porţii duble faţă de anul trecut pentru masa tradiţională de pe strada Lăpuşneanu. 10.000 de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi împărţite ieşenilor împreună cu vin fiert şi colaci. Reprezentanţii Garnizoanei din Copou şi ai Cantinei Sociale vor găti bucatele, care vor fi servite ieşenilor în faţa Cinematografului Tineretului. Retragerea cu torţe va începe la ora 17.45, 100 de militari urmând să mărsăluiască cu torţe aprinse pe traseul Muzeul Unirii-Palatul Culturii.

Citeşte şi:

VIDEO Băsescu, făcut „Vânzător de ţară“ de către ieşenii din Piaţa Unirii (UPDATE)

Manifestările de Ziua Principatelor Române vor sfârşi cu un concert în faţa Palatului Culturii. Andra şi Marcel Pavel vor urca pe scenă de la ora 18.00 şi vor cânta până la 20.00. Noutatea din acest an constă în spectacol de foc de artificii, care va avea o durată de zece minute.

„Vrem să conştientizăm cât mai bine ieşenii de importanţa acestui moment. Dacă în ceilalţi ani, nu am dat foc de artificii, anul acesta am decis să facem unul de 10 minute ca să marcăm acest eveniment. Am trimis invitaţii la toate personalităţile din România, Preşedinţie, Parlament, Guvern, primari, Consilii judeţene, oameni de cultură", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Formaţia „The Sky" va organiza câte un flash mob în Piaţa Unirii, Palatul Culturii, Parcul Copou, Esplanada Oancea din Tătăraşi, Alexandru-Minerva, Podu Roş-1001 Articole, Păcurari-Munca Invalizilor şi gară. Flash mob-ul va dura 15 minute şi se va finaliza cu Hora Unirii împreună cu ieşenii care participă.

Bairam pentru pensionari

Peste 500 de persoane vârstnice se vor distra la Revelionul pensionarilor, în număr dublu faţă de anul trecut, atunci când organizatorii, pesediştii ieşeni, au selectat doar 250 de ieşeni. Petrecerea va începe la ora 17.00 la Centrul Providenţa, iar participanţii au plătit câte 10 de lei. „S-au înscris 500 de pensionari. Există un interes foarte mare pentru acest eveniment. Nu trebuie să dăm o conotaţie politică acestui Revelion", a spus primarul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite