VIDEO Băsescu, făcut „Vânzător de ţară“ de către ieşenii din Piaţa Unirii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Basescu a avut parte de o atmosfera ostila la Iasi. Citeste mai jos sirul evenimentelor intamplate de aniversarea zilei Unirii, la Iasi!

Ora 15.00. Jandarmii nu au intervenit pentru a calma spiritele mulţumii adunate în Piaţa Unirii pe motiv că oamenii nu au fost violenţi. „Manifestarea de Ziua Unirii nu este o adunare declarată.Nu au fost injurii, iar grupurile nu au fost constituite", a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ora 11.45 Preşedintele PSD Victor Ponta susţine că huiduielile de astăzi ale ieşenilor au arătat ce cred cu adevărat românii despre preşedintele Traian Băsescu. „Cel care ne-a dezbinat în toţi aceşti ani a văzut ce crede poporul despre el. Oamenii ăştia au arătat ce cred despre Băsescu şi despre domnul Simirad", spune Victor Ponta.

Citiţi şi:

Eugen Chelemen

Batjocorirea imnului naţional, transfigurarea lui Băsescu şi prostia Opoziţiei

Ora 11.40 Singurii oameni politici care au dat mâna cu mulţimea fără să fie huiduiţi sunt Crin Antonescu, preşedintele PNL şi Victor Ponta, preşedintele PSD.

Vezi manifestările în imagini: Huiduieli şi baie de mulţime de Ziua Unirii la Iaşi (FOTOGALERIE)

Ora 11.30 Preşedintele Traian Băsescu s-a refugiat de mai bine de 20 de minute în hotelul din Piaţa Unirii. Oamenii aşteaptă ca acesta să iasă afară pentru a merge la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi".

Ora 11.05 Discursul preşedintelui Traian Băsescu în faţa mulţimii din Piaţa Unirii

Băsescu nu a fost scutit nici în timpul paradei militare

Ora 11.10 Preşedintele Traian Băsescu nu s-a prins în Hora Unirii decât pentru câteva clipe şi nici nu s-a pornit spre Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi", acolo unde este înmormântat domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Vizita la biserică era prevăzută în programul de astăzi al oficialităţilor.

image

Ora 10.50 Oamenii adunaţi în Piaţa Unirii cer demisia preşedintelui Traian Băsescu. Aceştia scandează: „Ruşine!", „Jos tiranul!" şi „Vânzător de ţară!". Edilii s-au arătat nemulţumiţi de atmosfera creată în Piaţa Unirii. Preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Simirad a dat dat vina pentru cele întâmplate pe primarul Gheorghe Nichita. „Această manifestare va rămâne în istorie ca fiind una odioasă. Această invitaţie a fost o capcană. Domnule primar, să vă fie ruşine!", a spus Constantin Simirad.

Reprezentanţii cadrelor militare spun că singurul vinovat pentru huiduielile din mulţime este preşedintele Traian Băsescu. „Noi am făcut o armată, Băsescu o distruge. E un vânzător de ţară! Nu noi am ales momentul acesta pentru protest, ci el prin decizia luată", spune Dan Moraru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere.

Sursa: Realitatea TV

Ora 10.34: Traian Băsescu şi-a început discursul în huiduielile celor prezenţi în Piaţa Unirii. „Privind la unirea din 1859 este evident că ea a marcat un moment fundamental în istoria românilor. Unirea n-ar fi fost valorificată dacă pe urmă n-ar fi fost războiul de independenţă şi momentul înălţător de la 1918. Marea Unirea nu s-a realizat nici în birouri, nici măcar în vreun oraş. S-a realizat cu sacrificiul generaţiei tinere, care a pus ţara mai presus de viaţă“, a spus şeful statului în timp ce mulţimea huiduia şi striga „trădător de ţară“.

„Avem nevoie să avem tăria să continuăm reforma în sănătate, să implementăm reforma în educaţie să facem reforma justiţiei, să modernizăm ţara şi o dată cu ţara să ne modernizăm pe noi. Da-ţi-mi voie să vă spun, dragi români, dragi moldoveni, să va spun La Mulţi Ani şi putere să vă faceţi ţara aşa cum o vreţi“, a mai spus Băsescu. El a coborât imediat de pe scenă, în huiduielile mulţimii, ca să depună coroane de flori. Acordurile fanfarei au fost acoperite de zgomotul făcut de cei prezenţi în Piaţa Unirii.

Ora 10.20 Cei care au huiduit sunt militarii în rezervă care fac parte din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere. Aceştia urmează să protesteze astăzi în faţa Prefecturii. Sindicaliştii au primit aprobarea să picheteze Casa Pătrată între orele 13.00-15.00.

Citeşte şi:

Trafic infernal în Iaşi de Ziua Unirii

Protest al tinerilor din Noua Dreaptă la Iaşi de Ziua Unirii

Ora 10.07 Traian Băsescu şi-a reluat locul între oficialităţile locale şi parlamentari. Acesta a discutat câteva minute cu oamenii care scandau.

Ora 10.05. Băsescu părăseşte Piaţa Unirii în timpul slujbei. Ieşenii strigă în continuare „Hoţii“ şi “Ruşine!“

Ora 10.00 Preşedintele României, Traian Băsescu este huiduit în Piaţa Unirii din Iaşi chiar în timpul intonării Imnului Naţional. Oamenii adunaţi în piaţă strigă „Ruşine!“

Vedeţi aici programul manifestărilor pentru 24 ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu, liderul PNL Crin Antonescu şi Victor Ponta dar şi majoritatea miniştrilor din guvernul Boc se numără printre politicienii care vor sărbători astăzi Ziua Unirii la Iaşi. Evenimentele vor începe la ora 9.00 în Piaţa Unirii, unde vor cânta Sofia Vicoveanca, Elisabeta Turcu şi soţii Rednic.

După depunerea de coroane şi după tradiţionala horă, oficialităţile şi ieşenii care vor veni să sărbătorească 152 de ani de la Unirea Principatelor vor avea parte şi de o masă caldă. Membrii Garnizoanei din Copou au pregătit 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, care vor fi împărţite gratuit împreună cu colaci şi vin fiert. Masa va fi organizată în faţa Cinematografului Tineretului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite