Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil are „sindromul membrului fantomă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Plugariu (15 ani), adolescentul din Bălţaţi care a fost grav rănit în explozia de vineri, 23 martie, încă nu realizează că şi-a pierdut mâna dreaptă. Medicii spun că băiatul va avea nevoie de şedinţe la psiholog şi de mai multe operaţii la mâna stângă.

Cei doi minori răniţi în explozia unui proiectil la Bălţaţi se află în continuare la Terapie Intensivă. Vasile Plugariu, adolescentul căruia i-a fost amputată mâna dreaptă şi a suferit răni grave la cea stângă se află în continuare în stare gravă, iar medicii spun că încă nu realizează că a rămas fără o mână. Pentru a-şi putea folosi mâna rămasă, bîăiatul va trebui să mai treacă prin nişte intervenţii chirurgicale.

„Pacientul este în stare de şoc, are sindromul membrului fantomă. Acesta este specific persoanelor cărora li s-a amputat un membru. Practic, băiatul resimte durerea la mâna pe care a pierdut-o, nu realizează că nu o mai are. Cu certitudine va avea nevoie de consilierea unui psiholog", spune doctorul Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi.

Puștiul din Iași care a detonat un proiectil este internat la Terapie Intensivă FOTO

Vasile Plugariu a fost operat vineri timp de opt ore de o armată de medici în zona abdomenului şi la mâna stângă.

Operaţie-maraton pentru băieţii răniţi de explozia unui proiectil. Au schije, arsuri şi multe plăgi FOTOGALERIE

Internat la Terapie Intensivă, dar în stare mult mai bună, este şi Ştefan Florea, celălat adolescent rănit în explozie.

„Şi celălalt pacient necesită în continuare supraveghere medicală. El a suferit o contuzie toraco-abdominală", mai spune doctorul Elena Hanganu.

FOTO Joc periculos lângă Târgu Frumos. Doi copii în stare gravă, după explozia unui proiectil UPDATE

Incidentul în care cei doi elevi ai şcolii din Valea Oilor au fost răniţi s-a petrecut pe un câmp. Adolescenţii au chiulit de la ultimele două ore, iar în drum spre casă au găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial pe care l-au trântit de asfalt. Cei doi le-au mărturisit medicilor că nu au realizat cât de periculos este proiectilul şi au vrut să-l deschidă din curiozitate.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite