Iaşi: "Avocatul hoţilor" va fi judecat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a admis cererea de strămutare a dosarului lui Christy Mîrşanu, judecat pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, avocatul ar fi primit  45.000 de lei de la o persoană, iar în schimbul banilor apărătorul ar fi promis că intervine la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Curtea Supremă a decis ieri ca dosarul lui Christy Mîrşanu să fie judecat la Curtea de Apel Galaţi. Decizia instanţei a fost luată ca urmare a solicitării fpcute de avocat. Procurorii DNA susţin că avocatul  ar fi primit  45.000 de lei de la o persoană, iar în schimbul banilor apărătorul ar fi promis că intervine la magistraţii Curţii Supreme.

 "În luna octombrie 2009, inculpatul Mîrşanu Christy-Gabriel a pretins de la un denunţător suma de 60.000 lei promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să pronunţe o hotărâre definitivă prin care denunţătorul şi fratele său să primească o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al DNA.  Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor.

Citiţi şi:

Iaşi: „Avocatul hoţilor" a cerut strămutarea dosarului

„Avocatul hoţilor"este acuzat de găinării

Fostul avocat al Cordunenilor a fost condamnat la închisoare cu executare

Din suma cerută Mîrşanu ar fi primit în perioada octombrie- decembrie 2009, în trei tranşe, 45.000 de lei. Cum pe 15 februarie Curtea Supremă a menţinut sentinţa în cazul celor doi, unul dintre ei l-ar fi denunţat pe avocat. Christy Mîrşanu a mai fost trimis în judecată în alte două dosare de DNA Bacău şi DNA Iaşi tot pentru trafic de influenţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite