Avocaţii ieşeni s-au înfrăţit cu omologii lor din Palermo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robele negre din capitala Moldovei au semnat astăzi un protocol cu reprezentanţii Ordinului Avocaţilor din Palermo care să faciliteze schimbul de experienţă între cele două instituţii.

Semnarea actului s-a făcut în prezenţa mai multor avocaţi din Baroul Iaşi, între decanul interimar Adrian Mogoş şi decanul Ordinului Avocaţilor din Palermo, Carmelo Pace. „Semnarea acestui protocol deschide oportunităţi pentru viitor. Îmi doresc prezenţa avocaţilor ieşeni în Italia pentru a face schimb de experienţă“, a spus Carmelo Pace.

image

„Protocolul dintre cele două instituţii reprezintă rezultatul unor convorbiri şi proiecte anterioare. Această apropiere s-a făcut pentru a cunoaşte mai bine dispoziţiile procedurale din spaţiul italian, cât şi pentru ca avocaţii din Italia să cunoască modul de desfăşurare a activităţii de avocat în România. Sperăm ca această colaborare să se concretizeze şi într-un sprijin reciproc în desfăşurarea activităţilor de pregătire profesională continuă“, a explicat decanul Adrian Mogoş.

Citeşte şi: Adrian Mogoş, decanul interimar al Baroului Iaşi: „Avocaţii sunt vulnerabili la trafic de influenţă“

Tot astăzi s-a finalizat lista candidaturilor pentru alegerile din 5 mai când va fi ales noul decan al Baroului. Cei opt avocaţi care vor intra în cursă sunt: Doina Stupariu, Marius Striblea, Liviu Bran, Mihai Tun, Dan Tudorache,  Adrian Goşler, Gheorghe Călin şi Leonard Călin.

În zilele următoare, candidaţii urmează să-şi prezinte proiectele colegilor, în încercarea de a obţine cât mai multe voturi din partea acestora. „Este îmbucurător că s-au înscris foarte multe persoane. Cred că patru sau cinci au şanse reale să ocupe scaunul de decan. Cu siguranţă va fi o luptă strânsă. Sper ca Adunarea Generală să se desfăşoare într-un cadru civilizat“, a mai spus Adrian Mogoş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite