Asistenta dependentă de droguri, care-şi prescria ilegal reţete, îşi vede liniştită de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Elena Buzdugan (45 de ani), asistenta care a fost trimisă în judecată pentru că a furat parafele mai multor medici ieşeni ca să-şi prescrie medicamentele cu mialgin de care a devenit dependentă, continuă să vină la locul de muncă pe care-l are la secţia de Stomatologie a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi. A refuzat să comenteze scandalul în care este implicată.

Scandalul medical în care se află nu pare să o afecteze pe asistenta Cristina Elena Buzdugan, aceasta venind după programul obişnuit la locul de muncă pe care-l are la Ambulatoriul de Stomatologie Infantilă.

Trimisă în judecată pentru că a furat parafele mai multor medici ca să-şi prescrie reţete cu medicamentele de care a devenit dependent[, asistenta continuă să lucreze fără probleme în domeniul medical. Venită joi după-amiază la locul de muncă, femeia a refuzat să facă declaraţii cu privire la scandalul în care este implicată.

„Dacă sunteţi de la presă nu vreau să vorbesc, nu am nimic de spus", a declarat asistenta Buzdugan.

Toată povestea a început după ce Cristina Elena Buzdugan a fost internată în 2007 în spital pentru dureri abdominale, moment în care medicii i-au prescris mai multe pastile pe bază de mialgin care se pot da doar în condiţii şi cu aprobări speciale. Problema a fost că asistenta a devenit dependentă de pastilele prescrise, iar medicii au continuat să-i elibereze reţete cu aceste medicamente deşi nu era permis.

Alarmant! Un medic ieşean şi o asistentă, judecaţi pentru prescrieri ilegale de droguri de mare risc

Medicul judecat pentru prescriere ilegală de droguri: „Tratamentul era necesar”

Alături de ea a fost trimis în judecată şi medicul Iulian Călin Coca (41 de ani) de la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi pentru prescriere de medicamente care creează dependenţă fără să fie necesar.

„În relaţia de colegialitate şi în calitate de şef pe linie profesională medicală cu învinuita, acesta a prescris în perioada anilor 2007/2008 pentru aceasta un număr total de 64 reţete medicale cu produsul medicamentos mialgin, însumând un număr total de 719 fiole mialgin", se precizează în rechizitoriu.

Printre numele doctorilor de parafa cărora s-a folosit asistenta pentru a face rost de medicamente se numără şi medicul de familie Mihaela Ştefan, medicul Cristian Gabriel Perianu cu ajutorul căruia a obţinut 105 fiole de mialgin, medicul Maricela Dubinciuc de la Secţia UPU cu ajutorul căreia a cumpărat 130 de fiole de mialgin de la Farmacia Longavit, medicul Dana Chaterina Cazacu şi a medicului Mariana Anda Păuleţ.

Primul termen al procesului va fi pe 2 februarie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite