Medicul judecat pentru prescriere ilegală de droguri: „Tratamentul era necesar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Iulian Călin Coca, acuzat de prescriere de medicamente care creează dependenţă fără să fie necesar, a declarat în faţa anchetatorilor că a respectat legea. Alături de fostul medic al Spitalului Sf. Spiridon a fost trimisă în judecată şi asistenta Cristina Elena Buzdugan.

Medicul Iulian Coca acuzat că i-a prescris asistentei Cristina Elena Buzdugan (45 de ani) o cantitate mare de medicamente aflate pe lista cu produse care creează dependenţă,  a susţinut în faţa anchetatorilor că tratamentul era necesar. „În perioada 2007- 2008 am prescris în mod regulat reţete cu mialgin pacientei Buzdugan Cristina, după ce m-am asigurat că acest tratament este necesar şi că nu se pot administra alte medicamente antalgice datorită multiplelor alergii", a declarat doctorul Iulian Coca, în faţa procurorilor DIICOT Iaşi.

Acesta a precizat şi că s-a consultat cu alţi colegi care au tratat-o pe asistentă. „M-am consultat cu mai mulţi colegi înainte de a lua o decizie atât de importantă, având în vedere efectele secundare ale tratamentului cu acest medicament. Am stabilit cu pacienta că voi fi singurul medic prescriptor", a susţinut medicul în aprilie 2009.

Citiţi şi:

Alarmant! Un medic ieşean şi o asistentă, judecaţi pentru prescrieri ilegale de droguri de mare risc

Iulian Coca a fost acuzat că i-a prescris asistentei Cristina Elena Buzdugan medicamente care creează dependenţă fără să fie necesar. „În relaţia de colegialitate şi în calitate de şef pe linie profesională medicală cu învinuita, acesta a prescris în perioada anilor 2007/2008 pentru aceasta un număr total de 64 reţete medicale cu produsul medicamentos mialgin, însumând un număr total de 719 fiole mialgin", se precizează în rechizitoriu.

Asistenta angajată la SMURD la Spitalul „Sfântul Spiridon" a fost şi ea trimisă în judecată pentru că a folosit ilegal parafele medicilor ca să facă rost de medicamentele de care a devenit dependentă. Cristina Buzdugan a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor. Primul termen al procesului va fi pe 2 februarie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite