Andrei Pleşu le-a povestit ieşenilor despre parabolele lui Iisus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Pleşu, directorul fondator al „Dilema veche“
Andrei Pleşu, directorul fondator al „Dilema veche“

Profesorul universitar şi filosoful Andrei Pleșu a susținut astăzi, la ora 17.00, o conferință cu tema „Parabolele lui Iisus. O analiză a receptivității“.

Câteva sute de studenți și profesori au participat la conferință și au ascultat entuziasmați relatările omului de cultură.

Inedit pentru evenimentul organizat în Aula Mihai Eminescu a fost proiecția întregii conferințe live pe un ecran imens în Sala Pașilor Pierduți.

Conferința a fost proiectată live pe un ecran imens

„Iisus a trebuit să găsească un limbaj pentru toate categorii, și de aceea a ales parabola, un dispozitiv paradoxal care spune și nu spune, comunică și nu comunică, maschează și descoperă în același timp“, a spus Pleșu.

Timp de o oră, filosoful a dat citate din Biblie și a vorbit despre problemele doctrinare pe care le ridică anumite pasaje din Sfânta Evanghelie. În paralel, Pleșu a vorbit despre cunoaștere, comunicare și libertate. 

„Căutarea începe cu efortul de a găsi un reper exterior pentru că lumea are tendința de a te reduce la exteriorul ei. Parabola este un proces ca să-i arunci pe cei din afară înăuntru. Pentru cine are întrebările, parabola este un mesaj, pentru cine nu, este doar o imagine“, a mai spus Pleșu.

Citește și:

Iaşi: Andrei Pleşu: „Românii se plâng foarte mult, dar la o ţuică“

Andrei Pleşu a aflat de la ieşeni ce să apară în revista „Dilema veche“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite