Ameninţări cu amenzi în loc de asfalt în cartierul Tudor Vladimirescu din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul se degradează cu repeziciune în zona mall-ului din Iaşi, iar şoferii trebuie să reducă tot mai mult viteza
Asfaltul se degradează cu repeziciune în zona mall-ului din Iaşi, iar şoferii trebuie să reducă tot mai mult viteza

În schimb, şefii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP) au trecut la penalizarea societăţii deoarece doar a pavelat trotuarele şi a uitat de asfalt.

Societatea Euroconstruct Group Iaşi s-a angajat să asfalteze două tronsoane din DN24, din intersecţia Bucşinescu până pe Calea Chişinăului, cu o lungime de 1,26 kilometri, şi unul din DN28, între pasajul Nicolina şi Calea Chişinăului, de 1,06 kilometri.

Abia au pus pavele

Firma a promis că va finaliza lucrările în Tudor Vladimirescu la începutul lunii august, însă nici până acum nu şi-a mobilizat muncitorii şi utilajele pentru asfaltarea drumului care se numără printre cele mai distruse şi circulate artere din municipiu. După două luni de la începerea lucrărilor, muncitorii abia au pus pavele pe trotuare, au schimbat bordurile şi au asfaltat tronsonul dintre Tudor Vladimirescu şi CET la o cotă mult mai ridicată decât liniile de tramvai.

Vezi şi:

FOTO După patru ani de şantier, circulaţia rutieră din centrul Iaşiului a revenit la normal

Un nou şantier în Iaşi. Edilii trec la schimbarea liniilor de tramvai din Copou

Şefii de la Drumuri şi Poduri au trecut la penalizarea constructorului. „Firma trebuia să toarne asfalt între Bucşinescu şi Tudor, să ridice canalele şi nu a făcut nimic. Le-am trimis o notificare de penalizare pentru punere în întârziere a contractului. Dacă nu se ţin de treabă, penalităţile sunt de 416 lei pe zi“, a spus Dănuţ Pilă, directorul DRDP. Reprezentanţii firmei susţin că nu sunt probleme pe şantier, contractul este în termen şi că lucrările vor fi finalizate repede.

„Au fost unele probleme financiare cu plăţile neonorate luna trecută. Abia în iulie a început plata efectivă a restanţelor, în jur de 1 milion de lei“, a spus Florin Bulea, directorul tehnic al Euroconstruct Group. Acesta invocă răspunsurile târzii în corespondenţa cu autorităţile, pentru a justifica lipsa de mobilizare.

„Aşteptăm un răspuns de la Primărie să vedem cum îşi va asuma responsabilitatea pentru siguranţa circulaţiei în Tudor atunci când începem lucrările. Şi Inspectoratul în Construcţii a cerut clarificări despre faptul că nivelul asfaltului turnat e peste linia de tramvai“, a adăugat Florea.

De la firma de casă a Primăriei, la CJ

Euroconstruct, firmă deţinută de omul de afaceri Constantin Pricop, a contractat, între 2007 şi 2009, lucrări în valoare de aproape 25 de milioane de euro de la Primăria Iaşi. Societatea s-a abonat şi la banii europeni ai Consiliului Judeţean şi a obţinut un contract de 11,6 milioane de euro pentru asfaltarea DJ 282, Iaşi-Botoşani.

Citeşte şi:

Paradox la Iaşi: Trotuare cu pavele şi străzi cu gropi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite