Află care sunt consilieri judeţeni din Iaşi care fac afaceri cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă de Consiliu Judeţean
Şedinţă de Consiliu Judeţean

Sute de consilieri judeţeni din ţară au acţiuni sau sunt asociaţi la societăţi şi unii din ei au primit contracte cu instituţii ale statului.

Iaşi: Consilierii judeţeni au făcut circ de la banii pentru sport

Secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, anunţa săptămâna trecută că au fost identificaţi 747 de consilieri judeţeni care sunt titulari în 1.200 de firme. Potrivit oficialului ANI, conflictul de interese intră în zona achiziţiilor publice, care este un factor de vulnerabilitate majoră, în primul rând la nivelul comunităţilor locale

Astfel de cazuri se întâmplă în judeţele Alba, Arad,  Braşov, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Sibiu, Prahova, Timiş. Trei aleşi în Consiliul Judeţean se ală în această situaţie.

Iaşi: Simirad, cel mai bogat şef al judeţului. Bugetarii din Consiliul Judeţean, bogaţi în proprietăţi şi conturi grase (FOTO)

Dinu Apăvăloaei (PSD): În 14 aprilie 2009, firma sa, SC Amed Group SRL, a semnat un contract în vederea efectuării unor activităţi de transport pentru societatea Lucrări Drumuri şi Poduri din subordinea CJ.

Consilierul judeţean Dinu Apăvăloaie

Cristian Stanciu (PSD): A încheiat în anul 2010 un contract cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, privind reconversia profesională, în valoare de 8.200 de lei. Cristian Stanciu a mai obţinut în anul 2010 un contract pentru reabilitarea unei grădiniţe din municipiul Iaşi, în valoare de 84.377 de lei. În anul 2011, Fundaţia Ecologică Green a aceluiaşi consilier a obţinut un contract cu Agenţia Naţională pentru Romi, în valoare de 33.000 de lei.

image

Mirela Dobresanciuc (PSD): Firma acesteia, SC Tehnomex SRL a livrat Primăriei Iaşi, condusă de social-democratul Gheorghe Nichita, produse de panificaţie în valoare de 257.000 de lei. Totodată, alte 12 contracte au fost semnate cu primării şi unităţi şcolare din judeţ, valoarea acestora fiind cuprinsă între 6.600 de lei şi 96.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite