Iaşi: Consilierii judeţeni au făcut circ de la banii pentru sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Simirad refuză să finanţeze fotbalul din bani publici
Constantin Simirad refuză să finanţeze fotbalul din bani publici

Edilii judeţeni s-au certat o jumătate de oră de la propunerea de alocare a sumei de un milion de lei pentru sportul ieşean.

În şedinţa de astăzi, 21 de consilieri judeţeni au cerut susţinerea Fundaţiei Sportului Ieşean cu un milion de lei din fondul de rezervă al judeţului, folosit doar în situaţii de urgenţă. Aleşii judeţeni au cerut bani pentru sportivi care fac performanţă în gimnastică, judo, rugby şi baschet şi care nu au fonduri pentru pregătire şi pentru deplasări.

Scandalul a pornit de la refuzul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi de a aloca banii. Simirad a motivat că a deschis acţiune în instanţă pentru recuperarea aceleiaşi sume. „Nu pot să dau bani unei fundaţii cu care suntem în proces, pentru a ni-i da înapoi. Este deturnare de fonduri şi vă avertizez că veţi da cu subsemnatul. Sunt de acord să ajutăm sportivii amatori, dar nu să întreţinem luxul şi bogăţia unora“, a spus răspicat Constantin Simirad. 

„Toţi banii se duc pe fotbal şi nu este corect“
Vasile Câtea, unul dintre susţinătorii proiectului şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box a încercat să le schimbe părerea. „Din cauza blocajelor, a datoriilor, pierdem sportivii care nu şi-au luat premiile la timp. Sunt campioni mondiali care trăiesc cu 500 de lei lunar“, a spus el. Aleşii judeţeni au căzut de acord să amâne proiectul pentru a găsi o sursă de finanţare din bugetul CJ pentru fundaţie.

„Chiar dacă se rezolvă litigiul, nu dăm bani pentru sport pentru că sunt alte priorităţi. Toţi banii de la fundaţie se duc la fotbal şi nu este corect. Refuz ca din banul public să dau bani să se izbească cu maşina de lux în copac“, a conchis Simirad, cu aluzie la incidentul fotbalistului Ionuţ Bâlbă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite