Iluminat festiv cu porţia la Iaşi. Află ce zone vor fi împodobite de Sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşiul va fri ornat cu economie de Sărbători
Iaşiul va fri ornat cu economie de Sărbători

Oficialii din Primărie au decis să reducă la jumătate numărul instalaţiilor decorative care împodobesc oraşul de Sărbătorile de iarnă.

Iaşi: Feerie la Primărie, întuneric la periferie (GALERIE FOTO)

Muncitorii municipalităţii vor amenaja de săptămâna viitoare brazi de până la 14 metri în Piaţa Unirii, Parcul Copou, Piaţa Voievozilor, Păcurari, CUG şi esplanada Oancea, zone care vor fi şi cel mai intens împodobite de sărbători. În faţa Palatului Culturii, nu va mai fi ornat niciun brad, iar zone precum Tudor Vladimirescu, Elena Doamna, Metalurgie vor rămâne în totalitate fără iluminat festiv.

Brazi şi instalaţii în birourile Primăriei

„Luminiţele de sărbători vor fi mai puţine pentru a putea economisi la buget. Vom face nişte calcule mai severe şi vom aborda iluminatul festiv mai ales în zonele cu afluenţa mai mare de public. S-a renunţat la bradul de la Palat pentru că este distrus aproape în totalitate la concertul de Revelion", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Sărăcie de Sărbători: mai puţine ghirlande şi luminiţe pe străzile Iaşiului

Edilii se plâng că pentru o lună în care iluminatul festiv a funcţionat anul trecut, bugetul municipalităţii a sărăcit cu aproape 600.000 de lei. Pentru a mai economisi la factura la curentul electric, şefii Primăriei vor instala şi ornamente mult mai simple. Astfel, la intrare în oraş, pe şoseaua Păcurari, vor fi montate doar ornamente pe stâlpii de iluminat, nu şi cele transversale. Bugetul de criză de sărbători va suporta în schimb brazii, instalaţiile şi globurile de pe holurile Primăriei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite