Iaşi: Feerie la Primărie, întuneric la periferie (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol de lumini şi culori în centrul oraşului
Spectacol de lumini şi culori în centrul oraşului

Edilii Iaşiului au pornit aseară iluminatul de sărbători în Centru, dar „au uitat" să aprindă ornamentele în multe din cartierele oraşului.

Sute de ieşeni au ieşit în stradă pentru a se bucura de spectacolul de lumini (GALERIE FOTO şi VIDEO)

Cartiere precum Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân sau Tudor Vladimirescu au rămas în întuneric, chiar dacă erau ornate cu decoraţiuni de iarnă.

După ce au pus în funcţiune iluminatul festiv abia aseară, cu mult în urma celorlalte oraşe mari din ţară, edilii au anunţat că le vor ţine aprinse pâna pe 7 ianuarie, după care le vor reporni pe 24 ianuarie.

„Am pornit iluminatul festiv abia pe 15 decembrie din cauză că ne costa cam 15.000 de lei pe zi", a explicat primarul Gheorghe Nichita.

Dacă Centrul a fost un adevărat spectacol de lumini şi culori, cartiere precum Păcurari, Mircea, Alexandru, Nicolae Iorga sau Tudor Vladimirescu au fost uitate. „În două sau trei zile trebuie conectate şi restul instalaţiilor", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Au împopoţonat doar centrul oraşului

Palatul Roznovanu, împodobit de sărbători

Sute de ieşeni au ieşit aseară în stradă pentru a participa la spectacolul oferit de municipalitatea cu ocazia pornirii luminiţelor de Crăciun. Cei prezenţi s-au bucurat de colindele lui Ştefan Radu sau de spectacolul trupei de dans Sky.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată de parada celor 200 de tineri de la Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români. Aceştia au defilat cu torţe aprinse şi au venit cu Steaua până în faţa Palatului Roznovanu, acolo unde au colindat.

„Este foarte frumos, este o atmostferă foarte plăcută. Colindele fac o ambianţă deosebită. Din păcate, oraşul este ornat cam târziu. Ne aşteptam ca luminiţele să fie aprinse măcar pe 6 decembrie sau de Ziua României", a spus Mihaela, o studentă din Iaşi.

Bulevardul Ştefan cel Mare, în spectacol de lumini

Ieşenii care nu au venit pe bulevardul Ştefan cel Mare sau pe Anastasie Panu nu s-au putut bucura la fel de mult de luminiţe.

În Tudor Vladimirescu, ornamentele de Crăciun nu au fost aprinse

Zona Bucşinescu, fără lumini de sărbători

Bulevardul Primăverii, iluminat doar de becurile de pe stâlpi

Bulevardul Primăverii, nedecorat şi în întuneric

În timp ce multe zone nici măcar nu au fost ornate cu decoraţiuni de iarnă, şefii oraşului au cheltuit peste 9.000 de lei pentru a orna Palatul Roznovanu cu 30 de brăduţi în ghivece şi doi brazi mari.

În acest timp, oficialii se plâng de criză şi scurtează chiar perioada în care decoraţiunile de sărbători vor fi lăsate aprinse, chiar dacă factura la lumină va fi aproape egală cu cea de anul trecut.

„Am aprins mai târziu deoarece ne costă cam 150 de milioane lei iluminatul pe zi. Având în vedere că nu primim bani deloc de la Guvern, sunt nevoit să mă restrâng şi să mă întind cât îmi permite plapuma", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Astfel, 25 de zile (15 decembrie-7 ianuarie şi 24 ianuarie) în care luminiţele vor fi aprinse va costa municipalitatea 375.000 de lei, în condiţiile în care anul trecut 34 de zile a scos din vistieria bugetului local aproximativ 400.000 de lei. 

Posibil concert cu HI-Q

Petrecerea de Revelion din faţa Palatului Culturii este încă sub semnul întrebării. „Suntem în negocieri. Vrem să aducem formaţii care nu vor concerta numai la Iaşi, şi la Suceava, Botoşani, Vaslui şi alte oraşe din Moldova, astfel încât să ne coste mai puţin. În funcţie de acest montaj financiar, vom anunţa săptămâna viitoare ce formaţii vor veni la Iaşi", a spus primarul.

La Iaşi ar putea concerta în faţa Palatului Culturii trupa HI-Q, care deja şi-a anunţat prezenţa la Suceava.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite