Aeroportul din Iaşi lucrează doar cu taximetrişti agreaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii aerogării ieşene permit accesul în faţa clădirii doar şoferilor care obţin un permis de operare. Taximetriştii care nu sunt agreaţi nu au voie să staţioneze în faţa Aeroportului mai mult de un minut.

Conducerea Aeroportului susţine că a impus aceste reguli pentru o mai mare disciplină între transportatorii care aşteaptă în faţa aerogării.

Gropi şi maidanezi la Aeroportul Iaşi

„Am pornit de la ideea că în faţa Aeroportului trebuie să fie nişte taxiuri mai spilcuite. Au fost cazuri în care taximetruiştii iau călători străini, cărora le iau foarte mulţi bani. Prin acest regulament vom avea o evidenţă. Un călător şi-a uitat laptopul, banii şi biletele de avion într-un taxi, iar şoferul le-a înapoiat însă după o mică recompensă", a spus directorul Aeroportului, Gheorghe Corjăuţanu.

Prin noul regulement, taximetriştii care ajung la Aeroport nu au voie să staţioneze mai mult de un minut, după care trebuie să plece.

Încă un an fără bani la autostradă şi aeroport

Taximetriştii care vor avea voie să aştepte în faţa Aeroportului sunt cele agreate şi care deţin un permis de operare în perimetrul aerogării. Aceste maşini vor sta în parcarea Aeroportului sau vor aştepta pasagerii în faţa aerogării, unde va fi amenajat un spaţiu şi inscripţionat cu „Taxi".

Pentru a obţine un permis de operare, taxiul trebuie „să fie în permanentă stare de curăţenie exterioară şi interioară şi să asigure condiţiile de siguranţă şi confort pasagerilor", să fie în stare tehnică perfectă şi să fie dotat cu aer condiţionat. Permisul de operare poate fi obţinut de orice taximetrist în mod gratuit şi va consta în două autocolante care vor fi lipite pe maşină.

Taxiurile agreate vor beneficia de un tarif preferenţial pentru a sta în parcarea Aeroportului, în valoare de 6 lei pe zi.

Conform regulamentului, taximetriştii trebuie să aplice acelaşi tarif clienţilor, să aibă o ţinută corespunzătoare, un comportament civilizat. Aceştia nu au voie să intre în terminal şi să abordeze pasagerii. Aceştia vor primi tichete de ordine pe baza cărora pot să aştepte călătorii în faţa Aeroportului.

„Nu agreez deloc această idee. Atâta timp cât noi, taximetriştii contribuim cu taxe locale nu mi se pare correct să plătim alte taxe la Aeroport. Ne vom opune acestor taxe şi regulamentului", a spsu Mircea Manolache, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite