Achitaţi după ce un poliţist comunitar a fost lovit în cap de o schelă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de judecata
Sala de judecata

Curtea de Apel Iaşi a dispus achitarea lui Andrei Bulgaru şi Paul Zlăvog pentru vătămare corporală din culpă pentru că s-au împăcat cu victima. Aceştia au fost acuzaţi că nu au fixat corespunzător un banner, iar o schelă i-a căzut în cap unui poliţist comunitar.

Magistraţii au decis să respingă recursul în acest caz şi au menţinut decizia dată de Tribunal. Astfel, Zlăvog şi Bulgaru au fost achitaţi pentru vătămare corporală din culpă pentru că s-au împăcat cu victima şi pentru nerespectarea la Legea privind securitatea şi sănătatea în muncă pentru că nu întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, în martie 2008 cei doi ieşeni au fost trimişi de administratorul firmei de construcţii la care lucrau să instaleze un banner la Centrul „Providenţa". Aceştia au montat o schelă de aluminiu, dar care n-avea cuplaje pentru a rezista vântului. Trei zile mai târziu o rafală de vânt a destabilizat schela care a căzut în capul agentului comunitar Lucian Brodoceanu. Acesta a avut nevoie de 13 zile de îngrijiri medicale.  Zlăvog şi Bulgaru au fost trimişi în jduecată pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea Legii privind securitatea şi sănătatea în muncă. Judecătoria Iaşi l-a condamnat iniţial pe Zlăvog la doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare, iar Bulgaru la un an şi două luni de închisoare cu suspendare. Însă aceştia au contestat sentinţa, iar Tribunalul i-a achitat. Ulterior procurorii au făcut recurs.

Citiţi şi:

Impresarul fanfarei din Chetriş s-a ales cu o pedeapsă mai mare pentru trafic de influenţă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite