Impresarul fanfarei din Chetriş s-a ales cu o pedeapsă mai mare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sonica Lucan (54 de ani), impresarul fanfarei de la Chetriş, a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Procurorii DNA susţin că ieşeanca a luat bani de la şase ieşeni pentru a interveni la Primărie.

Curtea de Apel Iaşi a decis marţi 6 decembrie să admită apelul DNA şi să îi majoreze pedeapsa Sonicăi Lucan cu un an. Astfel, impresaul fanfarei de la Chetriş a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Ieşeanca poate declara recurs.Procurorii DNA susţin că femeia a cerut mai multe sume de bani de la diferite persoane pentru a facilita concesionarea unor suprafeţe de teren. Lucan le-ar fi spus oamenilor că are influenţă la Primărie.

La sfârşitul lui 2007 Sonica Lucan ar fi mers cu două ieşence pentru a vedea un teren din Nicolina. Acestora le-a spus că vor avea loc trei licitaţii „în secret", iar apoi vor concesiona cei 340 de metri pătraţi pentru 49 de ani.

Procurii susţin căpentru  acest serviciu Lucan a cerut 700 de euro pentru funcţionarii Primăriei, 50 de euro pentru ea şi 950 de lei pentru schiţa cadastrală. Aceasta a mers la municipalitate cu cele două femei şi ar fi intrat singură în biroul directorului Cosmin Coman. Însă potrivit procurorilor, aici ar fi discutat despre „funcţionarea fanfarei de la Chetriş".

Ulterior Sonica Lucan ar fi primit mai multe sume de bani de la cele două femei, dar şi de la alte rude ale acestora pentru a le facilita concesionarea unor suprafeţe de teren în zonele Nicolina, Păcurari, Moara de Vânt. În total ieşeanca a luat aproape 50.000 de lei.

Oamenii au denunţat-o în mai 2010, iar miercuri procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sonica Lucan pentru trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, femeia ar fi avut datorii de 18.000 de lei la asociaţia de proprietari, iar cu o parte din cei aproape 50.000 de lei pe care i-ar fi primit de la denunţători le-a achitat.

Citiţi şi:

Impresarul fanfarei de la Chetriş a luat bani de la şase ieşeni pentru a-şi plăti datoriile la întreţinere

„Toate sumele le-am folosit în interes personal: am achitat contravaloarea expertizei efectuate în dosarul de la Judecătoria Iaşi cu Asociaţia de Proprietari, am achitat datoriile la întreţinere şi  taxele de racordare la utilităţi. Nu am dat vreo sumă de bani reprezentanţilor Primăriei. Nu am discutat cu niciunul aspectul concesionării vreunei suprafeţe de teren şi nu  am făcut niciun demers. Regret fapta", a declarat ieşenca în faţa procurorilor.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite