ALARMANT Etnobotanice în loc de ţigară la cafeaua de dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform statisticilor realizate la secţia exterioară a Spitalului „Sfântului Spiridon" Iaşi, aproape jumătate din cei care consumă produse halucinogene ajung la unitatea sanitară pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate în intervalul orar 12.00-18.00.

Statistici alarmante pentru Iaşi. Specialiştii spun că profilul pacientului consumator de etnobotanice s-a modificat în 2011. Astfel, aceştia nu consumă produse halucinogene numai la sfârşit de săptămână, ci în fiecare zi.

Iaşi: Tinerii cumpără în continuare produse etnobotanice în timp ce prefectul se laudă că a închis toate magazinele de „vise“ (FOTO şi VIDEO)

Îngrijorător este faptul că 30% dintre cei consumatori sunt elevi şi studenţi. Cel mai mare procent, 90,48%, dintre victimele etnobotanicelor sunt bărbaţii din mediul urban, iar 66,67% dintre ei nu au un loc de muncă. De asemenea, specialiştii au observat că victimele etnobotanicelor au un grad tot mai ridicat de dependenţă şi cer ajutorul medicilor în prima parte a zilei.

Catering cu etnobotanice

Îngrăşământul de flori, bun de fumat

„Se constată tendinţa de uniformizare pe parcursul zilelor săptămânii astfel încât, dacă iniţial se putea spune că aveam un consum preponderent de weekend, cu tentă recreaţională, acum avem o creştere a consumului în zilele lucrătoare. Aproape două treimi din prezentări sunt diurne, vârful fiind atins în intervalul orar 12.00-18.00. Se observă că aceşti consumatori îşi măresc dozele şi trec de la drogurile legale la cele ilicite", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la secţia exterioară a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite