12 firme vor să amenajeze plaje şi terenuri de tenis la Ciric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima licitaţie pe fonduri europene de postaderare organizată de Primăria Iaşi s-au depus cinci oferte pentru contractul de peste 43 de milioane de lei.

S-a dat startul la proiectul de modernizare a zonei de agrement Ciric. În următorii doi ani, ar urma să apară la marginea municipiului Iaşi parcuri, plaje şi piscine, terenuri de sport, dar şi piste de biciclete şi zone de picnic moderne. „Licitaţia este una electronică. Cele cinci oferte sunt analizate de comisia de licitaţie şi se stabileşte dacă sunt conforme, dar vor fi alese în funcţie de preţ de Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Citeşte şi:

Edilii pun la dospit proiectul de la Ciric

Practic, la una din cele mai mari licitaţii organizate de Primărie s-au depus oferte ale unor firme din ţară şi străinătate. Astfel, Iasicon a venit în asociere cu societăţile Acomin şi Leitner, firma Conest a depus o ofertă împreună cu Euroconstruct Grup, iar o altă documentaţie a fost depusă de societăţile Romprest Service şi Eurorom Construct Invest. Pe de altă parte, la licitaţie s-au înscris cu o ofertă şi firmele Ted Construct, Impex Amicii, Ischia şi Stat T&D. A cincea ofertă a fost înaintată de firma Porr Technobau und Umwelt Actiengellschaft.   

Lucrările ar trebui execute în doi ani

Proiectul derulate cu fonduri nerambursabile în proporţie de 50% are mai multe componente. Astfel, cei care vor câştiga licitaţia vor trebui să asigure amenajările exterioare precum aleile, pistele de biciclete, dar şi asfaltarea părţii carosabile. Vor trebui să monteze bănci, coşuri de gunoi, cişmele de apă, fântâni arteziene, dar şi panouri informtive. Totodată, vor fi amenajate plaje şi construite piscine, spaţii de joacă, zid de escaladă, dar şi terenuri de minigolf, paintball, fotbal şi tenis de masă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite