Judecător condamnat pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Valentin Popescu, în instanţă
Judecătorul Valentin Popescu, în instanţă

Magistratul hunedorean Valentin Popescu a primit trei ani şi jumătate de închisoare, pentru infracţiuni de corupţie. Sentinţa a fost pronunţată în astăzi, de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia. Ea poate fi atacată cu recurs.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în această după amiază sentinţa în dosarul în care fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, magistratul Valentin Popescu, este acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie: trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută.

Instanţa a hotărât următoarele:

condamnarea lui Valentin Popescu la 2 ani de închisoare pentru infracţiunea de încheiere de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia avută, la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, la 3 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru luare de mită, la 2 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la 6 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Magistraţii au decis contopirea pedepselor, iar în final, în cazul în care şi recursul judecătoruui va fi respins, el va executa pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, din care îi vor fi deduse cele aproximativ cinci luni petrecute în arest preventiv.

“Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei Curţii de Apel Alba Iulia.

AFLĂ AICI DE CE A FOST ACUZAT MAGISTRATUL!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite