Mafie în taximetria din municipiul Deva: taximetriştii legali atacă munca „la negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii sunt nemulţumiţi de colegii care ies pe traseu fără forme legale. Un grup de taximetrişti cere autorităţilor locale să nu-i mai tolereze pe cei care muncesc la negru.

Taximetriştii Florin Bârsan, Dan Iacobache şi Daniel Smântână din Deva acuză instituţiile abilitate că închid ochii la activitatea ilegală a colegilor de la FlyTaxi, Euro Taxi şi Astral Taxi. „Aceste firme au angajaţi fără carte de muncă, fără atestate şi în plus nu respectă niciun tarif. Ne-am trezit în situaţia în care piraţii, cărora poliţiştii le-au luat plăcuţele de înmatriculare de la maşinile personale, au devenit peste noapte taximetrişti. Cât despre patroni, aceştia primesc 75 de lei pe zi de la fiecare şi nu îi intereseză altceva”, a povestit Bârsan.

Favoruri sexuale pentru oamenii legii, de la „fetiţele” de pe şoseaua Deva - Orăştie

Reţeaua specializată în interceptări telefonice ilegale a ajuns în faţa procurorilor DIICOT

ngrijorare: Piaţa consumului de droguri a explodat în judeţul Hunedoara

Acesta consideră că Poliţia şi ITM-ul nu-şi fac datoria şi tolerează aceste abateri. Afirmaţiile lui Bârsan sunt susţinute de colegii săi care au ţinut să adauge şi faptul că există maşini de taximetrie care au trecut de inspecţiile periodice, deşi nu respectă legea. „Cum au putut aceste maşini să funcţioneze în regim de taxi dacă nu sunt conforme cu legislaţia? Cine a închis ochii la aceste ilegalităţi?”, se întreabă Iacobache.

Contactat de „Adevărul de Seară“, Iosif Bogdan, patronul de la Astral Taxi, a declarat că angajaţii săi au actele în regulă. „Există posibilitatea ca firmele care folosesc dispeceratul meu să nu fie în regulă. Dar asta nu este de competenţa mea”, a declarat Iosif.

Directorul ITM Hunedoara, Horia Raţiu, susţine că e foarte greu să verifici legalitatea taximetriştilor. „Se anunţă imediat prin staţii şi nu mai găsim pe nimeni pe teren”, a spus Raţiu, care se arată dispus să facă front comun cu reprezentanţii poliţiei.

Şeful Poliţiei Rutiere Deva, Cristian Popşor, a declarat că se dau foarte multe amenzi pentru cei prinşi fără atestat. „Problema e că cei prinşi plătesc amenda şi îşi continuă activitatea. Cred că cei de la ITM ar trebui să verifice atent aceste ilegalităţi şi să amendeze patronii”, a spus Popşor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite