Cel mai căutat interlop a cerut să fie eliberat, după nouă luni de la capturarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Crîznic „Mărgan” a depus o solicitare de rejudecare a dosarului său. Mărgan a reuşit să stea ascuns în Spania timp de opt ani, după ce fusese condamnat într-un dosar de crimă organizată pentru infracţiuni grave.

Cornel Crîznic „Mărgan”, interlopul care la începutul anilor 2000 coordona una dintre cele mai înfiorătoare grupări de crimă organizată din zona de vest a ţării, a cerut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat pentru infracţiuni grave.

DEZVĂLUIRI ADS HUNEDOARA: Justiție fentată online de un temut interlop din Deva

FOTO Un șmecher cu BMW  decapotabil s-a bătut cu polițiștii după ce a fost oprit în trafic

Hunedoreanul, în prezent aflat în arestul Penitenciarului Aiud, după ce în luna octombrie 2010 fusese capturat de poliţişti în Spania, a depus solicitarea la Judecătoria Deva, iar procesul va demara la sfârşitul lunii august.

Ţepe de milioane de euro, date de „boschetari” puşi în fruntea firmelor controlate de o grupare româno-arabă

JUSTIŢIE: Dosarele celor mai temuţi interlopi hunedoreni au fost trase pe linie moartă

Capii lumii interlope acuzaţi de trafic de utilaje furate din Franţa au fost trimişi în instanţă

Ieri, Mărgan a fost înfăţişat instanţei devene într-un alt proces, în care a solicitat contopirea pedepselor de cinci ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi a mai multor condamnări mai mici pentru vătămare corporală şi acte de violenţă comise pe teritoriul României şi Spaniei.  Timp de aproape opt ani, s-a aflat pe lista celor mai periculoşi infractori români, căutaţi prin Interpol. Deveanul a reuşit să fugă din ţară în Spania, după ce fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată, iar numele lui figura în mai multe dosare penale „grele” aflate în curs de finalizare.

Aştepta prescrierea
„La finalul anului trecut, poliţiştii spanioli au reuşit capturarea şi aducerea sa în ţară, pentru punerea în executare a condamnării de cinci ani de închisoare. În anii în care s-a aflat pe teritoriul spaniol, Crîznic fusese angajat ca bodyguard într-un club, sub o identitate falsă”, a afirmat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, chiar dacă se ascundea în Spania, Mărgan ţinuse legătura cu lumea interlopă din Deva.

A fost implicat în coordonarea grupărilor de braconieri care au devalizat siturile arheologice din zona Sarmisegetuzei Regia şi a interlopilor anchetaţi pentru perceperea de taxe de protecţie de la patronii de localuri din Deva, de agresiuni, intimidări şi distrugeri la comandă şi de proxenetism.

Constantin Radu, deveanul decedat în condiţii suspecte în Spania, după ce s-ar fi împuşcat în cap, a fost cel care, la sfârşitul anului 2010, adusese la Deva autoturismul lui Mărgan. Acesta din urmă, susţin surse din anturajul său, aştepta prescrierea faptelor pentru care a fost condamnat pentru a reveni în ţară.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite