O familie din reşedinţa de judeţ şi-a scos casa la vânzare ca să-şi salveze fetiţa cu tetrapareză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi deveni îşi vând bunurile pentru şedinţele de kinetoterapie ale unicului lor copil. Familia Grozav e dispusă să renunţe la o casă cu cinci camere, o Dacia Logan şi un spaţiu comercial tip chioşc.

Citeşte şi:
Diagnosticată cu tetrapareză spastică, Noemi are nevoie de oameni cu suflet mare

Noemi Grozav, o fetiţă de cinci ani şi jumătate, a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică. În data de 19 mai, este programată pentru două săptămâni de tratament în Ucraina. Ca să meargă peste hotare are nevoie de minimum 2.000 de euro.  Părinţii Ion şi Corina trebuie să ia însă în calcul şi banii necesari pentru cazare, adică alţi aproape 1.000 de euro. Întrucât nu dispun de aceste finanţe, îşi vând bunurile. Din cauza crizei financiare, mica firmă de comerţ alimentar a familiei este tot mai puţin profitabilă. În urmă cu două luni au anunţat că renunţă la un tractor şi la o remorcă. Pentru că nu au găsit niciun cumpărător până la ora actuală, au scos la mezat şi alte bunuri. Au o casă la ţară, o Dacia Logan luată pe numele firmei şi un spaţiu comercial tip chioşc. Le vând pe toate, în speranţa că vor reuşi să facă rost de bani pentru Noemi.

"Dacă nu vând nimic, mă împrumut!"
Noemi este programată la tratament peste graniţe, dar merge periodic la şedinţe de kinetoterapie şi la logoped şi în România. „Chiar dacă nu vom reuşi să ajungem luna aceasta în Ucraina, conform programării, vom fi acolo în iunie. În cazul în care nu vom strânge suficienţi bani, ne vom împumuta de la prieteni şi cunoştinţe, şi tot vom merge”, a declarat Ion Grozav, tatăl lui Noemi. Exceptând Ucraina, fetiţa trebuie să meargă în această vară şi la Chişinău. Are nevoie de o intervenţie pe muşchii spastici, inclusiv de alţi 1.850 de euro. Cei care doresc să ajute familia Grozav pot dona bani în următoarele conturi deschise pe numele Ion Grozav la BCR  Deva: RO52RNCB0167064 567800001 în lei şi RO25RN CB0167064567800002 în euro.

Noemi Grozav iubeşte să se joace cu alţi copii
Micuţa vorbeşte cât de cât, probleme având doar cu articularea unor litere precum l, ş sau ţ, dar din punct de vedere locomotor e mult mai greu. Îi place foarte mult să iasă afară, însă nu se poate juca cu alţi copii de vârsta sa. Doar se sprijină pe picioare şi în mâini, nu merge. „Facem împreună kinetoterapie, exerciţii la spalier şi logopedie”, a adăugat Corina Grozav.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite