Diagnosticată cu tetrapareză spastică, Noemi are nevoie de oameni cu suflet mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de cinci ani şi jumătate trebuie să urmeze tratament în Ucraina. Pentru a-i asigura şedinţele absolut necesare de kinetoterapie, părinţii au început să-şi vândă bunurile pe care le au în gospodărie.

Noemi Grozav este o fetiţă mai mult decât frumoasă. Cu ochi mari şi gene lungi, priveşte cu zâmbetul pe buze orice străin care trece pragul camerei sale. Este mult prea mică pentru a realiza situaţia în care  se află. Născută prematur, a fost axfisiată la naştere. Deşi medicii trebuiau să-i facă mamei sale cezariană prima dată s-a prezentat la spital, într-o zi de vineri, acest lucru s-a întâmplat abia duminică, mult prea târziu, şi copila a rămas fără oxigen.

 

Când a văzut lumina zilei a avut numai 1.550 de grame şi a fost nevoită să stea internată două luni pentru a ajunge la 2.200 grame. Părinţii săi susţin că în fişa clinică de externare scria că este complet sănătoasă, însă la un an au  văzut că nu este aşa. Nu mai învinovăţesc pe nimeni. S-au resemnat cu gândul că unicul lor copil a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. După mai multe vizite în diverse spitale din ţară, părinţii Ion şi Corina au aflat de existenţa unei clinici de recuperare în Ucraina. Dacă mulţi români caută în Vest soluţia problemelor medicale pe care le au, ei s-au hotărât să meargă în Est.

Vând bunurile familiei

Noemi are nevoie de cât mai multă gimnastică, de logoped şi de cât mai multe şedinţe de kinetoterapie. Trebuie să fie în permanenţă supravegheată de cineva, motiv pentru care mama sa nu lucrează. „Am aflat despre această clinică de pe Internet, precum şi de la alţi părinţi. Am fost la patru şedinţe acolo şi deja se văd primele rezultate. Fetiţa noastră a început să se sprijine în mâini, în picioare şi să vorbească cât de cât”, a declarat Corina. O şedinţă de kinetoterapie în Ucraina înseamnă două săptâmâni de tratament care costă 2.000 de euro. La această sumă se adaugă alţi 1.000 de euro, necesari pentru cazare. Luna viitoare, Noemi este programată pentru o nouă şedinţă. Nu are însă suficienţi bani. Mica firmă de papetărie a părinţilor merge din ce în ce mai prost. „Am scos la vânzare un tractor şi o remorcă. Am început să vindem din bunurile familiei, în speranţa că vom reuşi totuşi să ajungem în Ucraina”, a precizat tatăl.



Anul trecut, familia Grozav a primit spijin din partea administraţie locale. Primăria Deva le-a acordat suma de 5.000 de lei. Anul acesta, li s-a aprobat numai 1.000 de lei.

Orice mică sumă de bani este un mare ajutor

Exceptând Ucraina, Noemi trebuie să meargă şi la Chişinău, pentru cea de a doua intervenţie pe muşchii spastici. Are nevoie de alţi 1.850 de euro”, a adăugat Corina, mama fetiţei. Cei care doresc să o ajute pot face acest lucru donând bani în următoarele conturi deschise pe numele Ion Grozav la Banca B.C.R., filiala Deva:

RO52RNCB0167064567800001 în lei

RO25RNCB0167064567800002 în euro


image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite