Pentru că nu a plătit o bere taxă de protecţie, unui hunedorean i-a fost vandalizată casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Petroşani este terorizată de un clan după ce a refuzat să-i plătească taxa de protecţie, o bere, şefului găştii de interlopi.Drept represalii, aceştia i-au spart două nopţi la rând geamurile de la locuinţă

Citiţi şi: Buzău: S-a spânzurat pentru că nu îl lăsa sufletul să îşi concedieze oamenii

Familia Piri locuieşte în cartierul Colonie din Petroşani şi a fost nevoită să se refugieze la apropiaţi după ce două nopţi consecutiv, casa i-a fost vandalizată de necunoscuţi. În noaptea de miercuri spre joi, membri ai grupării bănuite de Ioan Piri că se răzbună pe el, cunoscuţi ca nişte persoane foarte periculoase, au spart geamurile casei cu bolovani după ce cu o seară în urmă au avut un atac asemănător.


„Totul a început în data de 13 în jurul orei 18. Eu am fost la un chioşc din zona Gării CFR Petroşani, ca să-mi încarc o cartelă telefonică. Acolo m-am întâlnit cu o veche cunoştinţa cu care am lucrat şi acesta m-a salutat la băşcălie. “ Uite colegu’ meu de manivelă de la care beau o bere”. Eu i-am zis că nu-i dau nicio bere. La plecare am fost luat la înjurături pentru că el era băut bine şi a vrut să mă lovească. Cineva a intervenit şi m-a aparat de el, iar eu am plecat”, spune Ioan Piri. Bărbatul a crezut că disputa s-a terminat mai ales că nici nu a ripostat, însă s-a înşelat. La mijlocul nopţii mai multe persoane au venit să-i dea o lecţie pentru că nu a vrut să-l cinstească cu bere pe şeful interlopilor. „În aceeaşi zi, în jurul orei 12 şi jumătate noaptea, bănuiesc eu că feciorii lui, cunoscuţi ca nişte persoane foarte periculoase în cartier, au venit şi mi-au spart geamurile de a casă. Au dat cu doi bolovani în geamuri. Am chemat poliţia, iar în seara asta, (n.r. noaptea de miercuri spre joi), tot în jurul orei 12 mi-au mai spart gemurile încă o dată. Au venit cu o maşina şi au dat cu doi bolovani enormi. Soţia dormea şi mie îmi este frică, viaţa îmi este în pericol”, mai spune bărbatul. Acesta a depus reclamaţie la Poliţia Petroşani şi spune că nu are divergenţe cu alte persoane care s-ar fi putut răzbuna pe el. „Aceste personaje au dosar penal pentru ultraj împotriva unor poliţişti şi dacă nu se ia măsuri nu ştiu ce se va întâmpla. Eu nu mai pot să locuiesc în casă de frică. Este inuman să faci aşa ceva, noaptea la 12 şi în plină iarnă. Să spargi geamurile de două ori, nici bani să le mai pun nu mai am”, declară Ioan Piri.

Poliţiştii din Petroşani au demarat o anchetă pentru a-i prinde pe făptaşi şi i-au chemat la audieri pe presupuşii vinovaţi, imediat după primul atac din noaptea de marţi spre miercuri, însă aceştia nu s-au prezentat.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite