SUBIECT CERUT DE CITITORI „Samsarii” de maşini sunt acuzaţi că încurcă circulaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de maşini second hand sunt scoase la vânzare pe domeniul public şi de cele mai multe ori blochează traficul. Autoturismele nu pot fi ridicate de pe străzi, iar sancţionarea proprietarilor acestora e aproape imposibilă.

Zeci de autoturisme vechi ocupă în permanenţă una dintre cele două benzi ale Bulevardului Dacia, şoseaua principală care traversează municipiul Hunedoara. Cu timpul, spre nemulţumirea tot mai multor localnici, bulevardul a fost transformat într-un târg-auto neautorizat, unde sunt „expuse” în orice moment al zilei autoturismele neînmatriculate ale hunedorenilor, majoritatea prăfuite, ruginite de timp sau murdărite de stolurile de ciori, dar şi câteva achiziţii mai recente, aduse din Occident.

Nu sunt soluţii

Oamenii care locuiesc în blocurile din zonă susţin că, din cauza maşinilor scoase la vânzare şi lăsate cu săptămânile pe marginea străzii, traficul rutier este afectat. „Bulevardul Dacia, şi aşa unul dintre cele mai proaste drumuri din oraş, este ocupat de maşini vechi, care încurcă circulaţia celorlalte autoturisme şi ocupă inutil locurile de parcare”, se plânge Dan Soare (59 de ani).

SUBIECT CERUT DE CITITORI: Străzi care aduc disperare şoferilor din Hunedoara

SUBIECT CERUT DE CITITORI: Lipsa de educaţie a transformat cutiile pentru sesizări ale Primăriei Deva în coşuri de gunoi

Daniel Cozma (31 de ani) spune că situaţia este similară în zona Gambrinus, unde în ciuda faptului că au fost montate indicatoare care interzic staţionarea, maşinile second-hand sunt lăsate cu săptămânile pe stradă, în acelaşi loc, fără ca nicio autoritate să îi amendeze pe proprietari. 

Amenzi pentru vânzători
Drept răspuns la sesizările locuitorilor Hunedoarei, Tiberiu Furca, directorul Poliţiei Comunitare Hunedoara, a precizat că proprietarii maşinilor expuse spre vânzare pe domeniul public riscă amenzi între 100 de lei şi 500 de lei.

Restricţii de circulaţie pe centura municipiului Deva (DN7), din cauza lucrărilor ISPA

ZOOM: „Poliţiştii culcaţi” din Deva au fost furaţi de şoferii care nu vor să calce frâna

„Au fost întâmpinate dificultăţi în identificarea, pe de o parte a proprietarilor autoturismelor, iar pe de altă parte a făptaşilor, practic a persoanei care a parcat autoturismul pe domeniul public”, a spus Tiberiu Furca.


Aş vrea să citesc de ce nu se iau măsuri faţă de cei care îşi parchează aiurea.
Ovidiu Gherghina, 41 ani, inginer agronom

Ovidiu Gherghină.
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite