SUBIECT CERUT DE CITITORI: Lipsa de educaţie a transformat cutiile pentru sesizări ale Primăriei Deva în coşuri de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa Primăriei Deva de a dialoga cu cetăţenii prin „bileţele” s-a dovedit a fi un adevărat eşec. Unii contribuabili sunt nemulţumiţi că administraţia locală a investit o mulţime de bani într-un serviciu „deplorabil”.

Cutiile poştale amplasate de municipalitate pentru a îmbunătăţi comunicarea cu cetăţenii au devenit coşuri de gunoi.

Ştefan Atanasiu, în vârstă de 28 de ani, spune că este dezamăgit de felul cum a ajuns să arate acestea. „Sunt nemulţumit de modul în care oamenii înţeleg să folosească cutiile, mai ales că în Deva sunt suficiente coşuri de gunoi. Sincer, nici eu nu am ştiut la ce folosesc, până acum, însă asta nu înseamnă că trebuie să arunci gunoiul în ele. Investiţia mi se pare total fără rost”, a spus tânărul.

Aceeaşi părere o are şi Ana Petroniuc, care a observat că unele cutii au fost chiar vandalizate, au uşile rupte şi sunt pline de noroi.

Cei şapte ani de acasă

Marcel Morar, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului, a declarat pentru Adevărul de Seară că, periodic, corespondenţa devenilor este ridicată şi apoi verificată de către edili. „Oamenii ne sesizează, cel mai adesea, aspecte legate de câinii comunitari, principala problemă a oraşului. Alte reclamaţii se referă la gropile de pe străzi, în care se formează bălţi atunci când plouă. Pentru situaţii mai personale, cetăţenii se adresesează direct Primăriei”, a precizat viceprimarul.

Întrebat ce părere are despre faptul că multe dintre cutiile destinate corespondenţei  au fost transformate în coşuri de gunoi, Marcel Morar a spus că acest aspect ţine de educaţia fiecăruia dintre deveni, de bunul simţ şi de cei şapte ani de acasă, care nu pot fi impuşi nimănui cu forţa.

Primăria Deva a cheltuit 13.000 de lei pentru achiziţionarea cutiilor poştale prin care locuitorii reşedinţei de judeţ pot trimite sesizări municipalităţii.

image

Acestea au fost amplasate în diverse zone din oraş, precum şi în suburbiile oraşului de la poalele Cetăţii: Sântuhalm, Cristur şi Bârcea Mică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite