Moartea stă la pândă în opt puncte pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile în care drumul se intersectează cu ieşirile din localităţile judeţului se dovedesc a fi mortale pentru şoferi. Poliţiştii de la rutieră au iniţiat un demers către Direcţia Regională de Drumuri pentru realizarea unor amenajări pe DN 7.

Numărul mare de accidente mortale care au loc în anumite puncte de pe DN 7 i-a făcut pe poliţiştii Serviciului Rutier să ceară reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara  instalarea de indicatoare, sensuri giratorii şi chiar pasarele. Studiul indică opt puncte în care, în 10 ani, şi-au pierdut viaţa 47 de persoane, iar alte 80 au suferit răni grave. Cu opt morţi şi 12 răniţi grav, intersecţia DN 7 cu ieşirea din localitatea Turdaş este cel mai periculos punct de pe această hartă a morţii.

Soluţii pentru trafic

„Intersecţiile din zona Leşnic-Săcămaş, punctul Mintia cu DN 7, zona Sântuhalm-Sântandrei, Geoagiu- Halta şi intersecţia Aurel Vlaicu cu DN 7 sunt celelate şapte puncte extrem de periculoase”, a explicat Dan Micu, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara.

Citeşte şi:

Iaşi: Harta morţii pe şoselele Moldovei. Vezi aici unde au murit cei mai mulţi oameni din nord-estul ţării

În opinia acestuia, se impune realizarea unor amenajări speciale în aceste puncte. „Dincolo de indicatoare, benzi rezonatoare sunt necesare amenajări speciale. Spre exemplu, la intresecţia DN 7 cu DN 76 este foarte greu să te încadrezi în trafic spre Deva după ce ai ieşit din localitatea Şoimuş. Aici am cerut construirea unui sens giratoriu pe porţiunea neînclinată din apropiere de Mintia”, a spus Dan Micu.  Horaţiu Simion, directorul adjunct al Direciei Regionale de Drumuri Timisoara, susţine că, anul acesta, se va rezolva o parte dintre solicitările poliţiştilor de la rutieră. „Există un proiect pentru care avem şi finanţare pentru amenajarea unei benzi de acumulare pentru maşinile care circulă dinspre Arad şi vor să intre de pe DN 7 spre Şoimuş. Mai sunt bani pentru realizarea de marcaje rezonatoare”, a spus Simion.

Colegii Danielei Toma, petiţie către Primăria Deva


Tragedia în care Daniela Toma, eleva în vârstă de 18 ani, şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită de un microbuz,  pe trecerea de pietoni de la Sântandrei, i-a determinat pe colegii acesteia să ia atitudine. Astfel, tinerii de la Colegiul Naţional Decebal strâng semnături pentru a înainta o petiţie Primăriei Deva prin care să ceară construirea unei pasarele în acea zonă. Andreea Ardelean, una dintre prietenele Danielei, crede că dacă zona în care s-a produs accidentul ar fi fost bine iluminată şi dacă ar fi existat indicatoare de presemnalizare, prietena sa ar fi avut şansa să trăiască.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite