Proiect pentru construirea unui cartier de lux în Deva a fost respins de frica DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu gândul la ancheta DNA, consilierii deveni nu au mai votat proiectul. Cu amintirea plimbărilor la DNA în minte, consilierii locali au respins proiectul de construire a unui cartier rezidenţial.

Citeşte şi:

DNA cercetează dispariţia garanţiei pentru lucrările de la Bulevardul Eminescu

Terenul de 12,2 hectare din zona Zăvoi a Devei, pentru vânzarea căruia consilierii locali au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a generat controverse aprinse în şedinţa Consiliului Local. Asta după ce primarul Miricia Muntean a supus dezbaterii aprobarea construirii de către propietar a unui cartier rezidenţial. Primul care s-a opus proiectului a fost consilierul Vasile Ţonea care şi-a argumentat votul negativ prin faptul că proprietarii terenului, italienii Carlo şi Alessandrino Lorandi, nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale.

Vânzare cu scandal

„Pe acel teren trebuia construit în 36 de luni de la achiziţie. Au trecut patru ani şi nu s-a făcut nimic. Nu mai vorbesc de faptul că terenul a fost vândut la un preţ de mascaradă. Nu vreau să mai fac potecă la DNA aşa că voi vota împotrivă”, a spus Ţonea. În apărarea italienilor a sărit consilierul Ioan David, care a susţinut că nu s-a putut construi pe acest teren din cauza anchetei DNA. „Trebuie să lăsăm aceşti investitori să construiască. Au fost probleme, de aceea nu s-a putut lucra”, a argumentat David.

Pledoaria consilierului Vasile Ţonea, întărită prin „Dacă votaţi, drum bun la DNA!”, a făcut ca iniţiativa primarului Mircia Muntean să fie respinsă  cu 10 voturi împotrivă, faţă de cinci care şi-au dat acordul. Terenul din zona Zăvoi a fost vândut în anul 2006 firmei Sanca SRL administrată de fraţii Carlo şi Alessandrino Lorandi. Scandalul a fost declanşat de preţul modic la care aceştia au achiziţionat cele 12, 2 hectare, respectiv 1, 26 euro pe metru pătrat. Cazul a ajuns pe biroul procurorilor DNA Alba–Iulia care au chemat, în calitate de învinuiţi, 17 consilieri locali. Într-un final, totul s-a rezolvat prin decizia de neîncepere a urmăririi penale.

Fostul prefect Cristian Vladu a sesizat DNA-ul

Licitaţia din 2006, organizată pentru vânzarea terenului din zona Zăvoi, a fost considerată de fostul prefect al judeţului Cristian Vladu ca fiind una cu dedicaţie. Acesta a fost motivul pentru care acesta a sesizat DNA Alba Iulia. Carlo şi Alessandrino Lorandi, patronii SC Sanca SRL, firma care a câştigat licitaţia, l-au avut ca partener de afaceri pe Lucian Farcaşiu, cunoscut în Deva pentru o serie de schimburi imobiliare profitabile cu Primăria.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite