Botoşani: DNA cercetează dispariţia garanţiei pentru lucrările de la Bulevardul Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Primăria Botoşani a descoerit că 500 de mii de lei, reprezentând garanţia unei lucrări, au dispărut fără urmă din conturi, cazul a ajuns acum în atenţia DNA. Banii, care se aflau depuşi într-un cont la BRD Iaşi, erau reţinuţi firmei Nova Construct Iaşi ca şi garanţie la lucrările executate la Bulevardul Mihai Eminescu. Se pare că persoane necunoscute au scos banii din cont  folosindu-se de acte false. 

Dosarul privind dispariţia garanţiei la Bulevardul Mihai Eminescu a anuns la DNA. Informaţia a fost confirmată astâzi de către primarul Cătălin Flutur. "Este adevărat că s-au implicat cei de la DNA, noi am pus la dispoziţie toată documentaţia organelor abilitate, era şi logic ca acest caz să ajungă şi la DNA, este suprapunere de competenţe, nu ar fi de competenţa Parchetului de pe lîngă Tribunalul Botoşani. " a spus primarul Flutur. Edilul  şef este convins că angajaţii primăriei nu au nicio implicaţie în dispariţia banilor. "Sunt convins în proporţie de peste 99% că, cei din Primăria Botoşani nu au avut nici o vină" a mai adăugat primarul.

Tot astăzi, consilierul Romulus Eram, care a fost viceprimar în mandatul trecut şi a cărui semătură apare pe actele de la bancă, a solicitat prezentarea documentelor prin care a fost descoperită lipsa garanţiei  de 500 de mii de lei.  El a declarat că face această solicitare pentru a şti cronologic când s-a depistat lipsa banilor şi de ce a durat atât de mult pînă la sesizarea parchetului. "Fenomenul este de dinainte de decembrie. Sumele acestea au fost luate fără acordul Primariei dintr-un cont constituit într-o bancă. Semnătura mea a fost scanată, iar ştampila folosită nu mai era valabilă d emai bine de un an de zile. ", a declarat  Romulus Eram.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite