Preţul cărnii de miel este schimbat zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciobanii şi-au vândut astăzi marfa cu 25 de lei kilogramul. Ieri, carnea de miel a fost cu trei lei mai ieftină. În timp ce comercianţii modifică preţul în funcţie de ziua săptămânii, clienţii încearcă să-şi facă provizii.

Clienţii au întrebat, şi-au arătat nemulţumirea când au auzit răspunsul, însă unii tot s-au oprit şi au cumpărat carne de miel, în piaţa centrală a municipiului Deva. Cea de-a doua zi când mieii au fost scoşi la vânzare nu a fost deloc ca prima. Preţul a sărit de la 22 de lei pe kilogram, cât a fost ieri, la 25 de lei.

Ciobanii anunţă preţuri record pentru carnea de miel: 22 de lei pentru un kilogram

„Noi doar ce am venit şi a trebuit să punem un preţ în funcţie de concurenţă. Oricum, îl dăm mai ieftin ca la supermarket. Avem 100 de bucăţi de vândut”, a declarat Mărioara Bejănar, comerciant. Femeia a adăugat că cei interesaţi să prepare drob din măruntaie trebuie neapărat să cumpere şi carne. Altfel, nu le vinde sub nicio formă. Alexandru Danciu, un coleg de breaslă din Rapoltu Mare, are şi el marfă similară. Mieii lui cântăresc între 10 şi 15 kilograme. Bărbatul a precizat că va lăsa din preţ numai dacă nu va avea clienţi. Preconizează că acest lucru e posibil doar în Ajun de Paşte, pentru că momentan lucrurile merg destul de bine.

Obligaţi să cumpere carne

Comercianţii profită de faptul că, în marile magazine din judeţ, un kilogram de carne de miel adus din Turcia sau Bulgaria se vinde cu cel puţin 27 de lei. „La noi e mai ieftin decât la ei. În plus, sunt miei româneşti, nu de import. Dacă omul nu cumpără nici acum, de Învierea Domnului, atunci când să mai mănânce aşa ceva!”, a adăugat Viorica Vinerean, un alt comerciant din piaţa Devei.

Clienţii recunosc că la piaţă trebuie să scoată mai puţin din buzunar decât la magazin, însă spun că întreaga treabă e cu dus-întors. „Bun, e mai ieftin la piaţă decât la supermarket, dar nu înţeleg de ce mă obligă să cumpăr şi carne de miel dacă mie îmi trebuie doar organe? Până la urmă tot acolo ajungi. Rămâi cu portofelul gol, oriunde ai merge”, a declarat Cornel Armean, un devean în vârstă de 48 de ani.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite