VIDEO: „Oraşul gri” Hunedoara, văzut prin ochii olandezilor, este un loc al sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoara este prezentată într-un documentar realizat de o asociaţie umanitară olandeză ca un municipiu afectat din plin de urmele tiraniei comuniste, cuprins de sărăcie şi de disperare. Realizatorii documentarului filmat în cele mai murdare cartiere ale oraşului „au uitat” să amintească de Castelul Corvinilor, monumentul unicat în Europa, reprezentativ pentru oraş.

O asociaţie umanitară din Breda, Olanda, a realizat un film documetar în care prezintă municipiul Hunedoara ca un loc al sărăciei.

FOTOREPORTAJ: Incursiune în sălbăticia pădurilor din Munţii Retezat

FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

“Oraşul gri” Hunedoara, aşa cum este prezentat în materialul documentar publicat pe Internet, este, susţin membrii organizaţiei “Breda pentru Hunedoara”, locul unde o mare parte dintre cei aproximativ 80.000 de oameni care îl populează luptă pentru a supravieţui fără locuri de muncă.

FOTOREPORTAJ: Fulgii iernii le-au dat culoare nopţilor în Hunedoara şi Deva

Hunedoara a fost blocată de nămeţi: maşinile circulă cu 5 km/h pe străzile oraşului

“Multe familii locuiesc în apartamente de una sau două camere, în clădiri învechite, unde nu există căldură. Pentru multe facilităţi de care ar avea nevoie oamenii, nu sunt resurse suficiente. Se întâmplă des ca la o plimbare prin oraşul Hunedoara, să poţi număra cel puţin 35 de câini vagabonzi”, este prezentarea făcută de către olandezi unui oraş în care cel mai mare castel medieval din Europa pare inexistent.

Priveliştea Castelului Corvinilor este superbă de pe traseul Mocăniţei. Foto Rudolf Hanzelik
Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite